defacto_pan2020
Foto: Genrebild

Bålstabo döms för misshandel av sigtunadomare

En domare från kommunen som misshandlades i samband med en fotbollsmatch i Sigtuna får 5000 kronor i skadestånd efter en dom i Attunda tingsrätt: - Du kommer inte levande härifrån, ska spelaren ha sagt.

centrum_artikel

I juni 2017 misshandlades en domare i samband med en match på Ansgarsvallen i Sigtuna. Domaren som är folkbokförd i kommunen fick motta flera slag mot ansiktet och hotades även av spelaren
– Du kommer inte komma undan levande härifrån, ska spelaren ha sagt.

Spelaren är hemmahörande i Bålsta, han förnekar gärningarna. När han visades ett rött kort blev han ursinnig och gick till attack, han slog två hårda slag som träffade domaren i ansiktet. En annan spelare och en domarobservatör vittnade i rättegången och styrkte händelseförloppet.

Spelaren medgav att han puttat domaren då han var frustrerad och kände sig orättvist behandlad. Rätten går dock inte på spelarens version, man ser också allvarligt på att en domare i samband med fotbollsmatch ska utsättas för våld. Spelaren döms för misshandel till villkorlig dom och 5000 kronor i böter, men han frias gällande olaga hot då det inte går att bevisa.

Tidigare i höstas dömdes en spelare från Wigör för misshandel av en domare i samband med en match i Division 6. Den aktuella matchen som nu hanterades är från 2017 i Division 6 mellan Sigtuna IF-Bålsta Sanering. Enligt Bålstas lagledare blödde domaren ur munnen efter slagen.

Klicka här för att läsa om misshandeln 2017 på Ansgarsvallen

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

centrum_helsida2020

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

defacto_helsida
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

prima_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

meko_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

2020_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

ridskola2020_helsida
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

connys_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

januari_helsida
coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

speedy_vinter_helsida
herrallsvenskan

Skånelas vinstsvit bruten

Handboll Skånelas fina vinstsvit bröts i hemmamatchen mot Kungälv efter bland annat fem mål av förre skånelaiten Jesper Filén.

coronapandemin

Beskedet: Organiserad idrott ska även ställas in utomhus

Sport Folkhälsomyndigheten anser inte att organiserad utomhusidrott för barn och unga ska ställas in men Smittskyddsläkaren i Stockholm delar inte uppfattningen.

connys
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
prima_outsider