defacto_pan2020
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Bagagetrubbel på Arlanda

Arlanda har den gångna helgen haft bagageproblem och ca 1400 väskor har blivit kvar på flygplatsen, rapporterar Aftonbladet.

Ett tekniskt fel i bagagehanteringen inträffade på lördagen på Terminal 5. Felet innebar att ett antal plan lämnade Arlanda utan väskor. SAS räknar med att 800-900 väskor inte kom med enligt Aftonbladet. Apollo tror dock att det kan röra sig uppemot 1400 väskor. Under måndagen arbetade flugbolagen med att få iväg väskorna till resenärer som redan anlänt till sina semesterorter.
– Jag har ingenting, varken tandborste, underkläder eller kontaktlinser. Jag ägnade halva dagen i går att åka runt och köpa det nödvändigaste. Det är klart att man kan gå i samma kläder några dagar, men jag skulle ändå vilja veta hur mycket jag ska köpa och om jag får pengarna tillbaka, säger en resenär som Aftonbladet talat med.

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

2020_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

salong_elisabeth_helsida
happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
EXTRA

Skottljud var fyrverkerier

Blåljus Sent på fredagskvällen larmades polis om skottljud i Märsta: - Det är ingen skottlossning. Det är folk som skjuter raketer, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid regionsledningscentralen till Aftonbladet under natten.

centrum_helsida2020
speedy_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh