centrum_panorama2020
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Bagagetrubbel på Arlanda

Arlanda har den gångna helgen haft bagageproblem och ca 1400 väskor har blivit kvar på flygplatsen, rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel

Ett tekniskt fel i bagagehanteringen inträffade på lördagen på Terminal 5. Felet innebar att ett antal plan lämnade Arlanda utan väskor. SAS räknar med att 800-900 väskor inte kom med enligt Aftonbladet. Apollo tror dock att det kan röra sig uppemot 1400 väskor. Under måndagen arbetade flugbolagen med att få iväg väskorna till resenärer som redan anlänt till sina semesterorter.
– Jag har ingenting, varken tandborste, underkläder eller kontaktlinser. Jag ägnade halva dagen i går att åka runt och köpa det nödvändigaste. Det är klart att man kan gå i samma kläder några dagar, men jag skulle ändå vilja veta hur mycket jag ska köpa och om jag får pengarna tillbaka, säger en resenär som Aftonbladet talat med.

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

connys_helsida
sportlov_sigtuna

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

centrum_helsida2020
happyhomes_2019
defacto_helsida
teatergrillen_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
nrh