defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Swedavia

Bagagestrul på Arlanda

Under juli och i början av augusti har Arlanda haft problem med att få fram bagaget till resenärer.

Bagagestrul har ställt till det för Arlanda igen rapporterar Dagens Nyheter. Förklaringen anses dock inte vara Arlanda eller marktjänstbolagen som Swedavia anlitat utan ligger på andra platser ute i Europa. Swedavias pressansvarige Johan Live säger till DN att det handlar om problem som orsakats på Heathrow, Schiphol i Amsterdam, Tegel i Berlin och Charles de Gaulle i Paris.
– Det är tekniska problem vid dessa nav som lett till att enorma mängder bagage inte kommit iväg. Det har rapporterats en hel del om detta lokalt. Ovanpå det har det aldrig tidigare varit så många resenärer i juli som i år på Arlanda. Det har inneburit ett hårt tryck, uppger Johan Live.

Passagerare ska ha fått vänta flera dagar på att få sitt bagage.
– Det är verkligen beklagligt att passagerare inte får sina väskor i tid. Men vi arbetar tillsammans med marktjänstbolagen för att säkra bra och smidiga flöden. Samtidigt har vi inte befogenhet att gå in och styra dessa företag, fortsätter Johan Live.

Det ska finnas stora högar med väskor enligt resenärer som hört av sig till Dagens Nyheter. Något som inte kunnat bekräftas av Swedavias Johan Live. Det utpekade marktjänstbolaget som kritiseras är Menzies, DN har sökt deras VD men utan respons. Det finns totalt fem företag som hanterar bagage på Arlanda.

festspec_corona_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
happy_homes_mars
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

speedy_helsida
2020_helsida
marina_helsida

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider