centrum_jul_panorama
Foto: Genrebild/Swedavia

Bagagestrul på Arlanda

Under juli och i början av augusti har Arlanda haft problem med att få fram bagaget till resenärer.

centrum_jul_artikel

Bagagestrul har ställt till det för Arlanda igen rapporterar Dagens Nyheter. Förklaringen anses dock inte vara Arlanda eller marktjänstbolagen som Swedavia anlitat utan ligger på andra platser ute i Europa. Swedavias pressansvarige Johan Live säger till DN att det handlar om problem som orsakats på Heathrow, Schiphol i Amsterdam, Tegel i Berlin och Charles de Gaulle i Paris.
– Det är tekniska problem vid dessa nav som lett till att enorma mängder bagage inte kommit iväg. Det har rapporterats en hel del om detta lokalt. Ovanpå det har det aldrig tidigare varit så många resenärer i juli som i år på Arlanda. Det har inneburit ett hårt tryck, uppger Johan Live.

Passagerare ska ha fått vänta flera dagar på att få sitt bagage.
– Det är verkligen beklagligt att passagerare inte får sina väskor i tid. Men vi arbetar tillsammans med marktjänstbolagen för att säkra bra och smidiga flöden. Samtidigt har vi inte befogenhet att gå in och styra dessa företag, fortsätter Johan Live.

Det ska finnas stora högar med väskor enligt resenärer som hört av sig till Dagens Nyheter. Något som inte kunnat bekräftas av Swedavias Johan Live. Det utpekade marktjänstbolaget som kritiseras är Menzies, DN har sökt deras VD men utan respons. Det finns totalt fem företag som hanterar bagage på Arlanda.

sigtunavatten_standard

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

happyhomes_2019

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

fme_oktober
defacto_jul
colorama_jul
greeknighthelsida
ica_oktober

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

tp_helsida

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

centrum_jul_helsida
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
tp_outsider
nrh
connys