moderat_sommar
Foto: Genrebild/Swedavia

Bagagestrul på Arlanda

Under juli och i början av augusti har Arlanda haft problem med att få fram bagaget till resenärer.

centrum_artikel

Bagagestrul har ställt till det för Arlanda igen rapporterar Dagens Nyheter. Förklaringen anses dock inte vara Arlanda eller marktjänstbolagen som Swedavia anlitat utan ligger på andra platser ute i Europa. Swedavias pressansvarige Johan Live säger till DN att det handlar om problem som orsakats på Heathrow, Schiphol i Amsterdam, Tegel i Berlin och Charles de Gaulle i Paris.
– Det är tekniska problem vid dessa nav som lett till att enorma mängder bagage inte kommit iväg. Det har rapporterats en hel del om detta lokalt. Ovanpå det har det aldrig tidigare varit så många resenärer i juli som i år på Arlanda. Det har inneburit ett hårt tryck, uppger Johan Live.

Passagerare ska ha fått vänta flera dagar på att få sitt bagage.
– Det är verkligen beklagligt att passagerare inte får sina väskor i tid. Men vi arbetar tillsammans med marktjänstbolagen för att säkra bra och smidiga flöden. Samtidigt har vi inte befogenhet att gå in och styra dessa företag, fortsätter Johan Live.

Det ska finnas stora högar med väskor enligt resenärer som hört av sig till Dagens Nyheter. Något som inte kunnat bekräftas av Swedavias Johan Live. Det utpekade marktjänstbolaget som kritiseras är Menzies, DN har sökt deras VD men utan respons. Det finns totalt fem företag som hanterar bagage på Arlanda.

studeravidare_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
happyhomes_sommar2020
sommar_sigtuna2020
spedition_sigtuna
connys_helsida
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kaa_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
nrh
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider