centrum_panorama2020
Badvakterna på Midgårdsbadet uppmärksammas på fredagFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Badvakterna hyllas av brandkåren

Brandkåren kommer i samband med en ceremoni på fredag att uppmärksamma personalen på Midgårdsbadet för sina insatser med att rädda liv.

Flertal gånger denna sommar har brandkår kallats ut till Midgårdsbadet på grund av drunkningstillbud, vid samtliga tillfällen har de drabbade kunnat räddas. Nu kommer badets personal att uppmärksammas av brandkåren med tårta och blommor på fredag.
– Vid två tillfällen under sommaren har dom rädda livet på två personer en 5 årig pojke som höll på att drunkna, en 55 årig man som fick ett hjärtstopp samt så hantera dom ett sjukdomsfall kvinna som drabbades av svår allergi. allt detta har dom gjort väldigt professionellt, uppger distriktschefen Per Jonsson vid Brandkåren Attunda.

I ett inlägg på Sigtuna kommuns facebooksida berättar bad- och simhallschefen Tapani Röyttä om personalen som är utbildade i livräddning:
– Den primära uppgiften som badvärd är att förhindra olyckor men också att agera ifall något ändå skulle ske. Många olyckor har undvikits då personalen lyckats avstyra risken innan skadan sker, det händer flertalet gånger om dagen.

Exempelvis har personalen varit snabba med att konfrontera små barn eller yngre barn som badar ensamma utan uppsyn av en vuxen. Röyttä vill även lyfta fram samarbetet med besökarna som hjälpt till flertal gånger. Att nu brandkåren uppmärksammar deras arbete tycker Tapani Röyttä känns hedrande.
– Vi gör ju vårt jobb och det känns kul att någon uppmärksammar att vi gör det bra, säger Tapani Röyttä.

festspec_host2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
boisigtuna

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider