moderaterna_panorama
RosersbadetFoto: arkiv

Badsäsongen är inledd: Varmast i Rosersberg

Badsäsongen är igång och varmast i kommunen är det vid Rosersbergsbadet.

Sigtuna kommun har mätt vattettemperatur och kvalitet vid de olika strandbadet. den senaste mätningen gjordes i fredags och visar att samtliga strandbad som kommunen underhåller har tjänligt vatten; Munkholmen, Rosersberg, Sjudargården och Steninge. Varmast är det i Rosersberg med 20,6, Sjudargården har 19,1, Steninge 18,8 och Munkholmen 18,3. Badplatserna omfattas av EU:s föreskrifter och under sommaren tar kommunen prover för att kontrollera vattenkvalitet.

Här kan du se badtemperaturer varje vecka

defacto_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
marinan_helsida
2020_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

mp_helsida_april
connys_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
connys
nrh
moderat_outsider