sommar
Foto: Pressbild

Både bostadsrätter och villor blev billigare

Bostadsrättspriserna stod still men villapriserna backade, det visar Mäklarstatistiks siffror för sista kvartalet 2018.

marstakalaset_artikel

Mäklarstatistik som har de officiella siffrorna över bostadspriserna i landet och kommunerna visar att priserna i kommunen för det sista kvartalet var marginellt oförändrade för bostadsrätter medan villapriserna backade med 4,2 procent.

Sett över hela 2018 har villapriserna gått ner med 1,2 procent och snittpriset för en villa är 4,2 miljoner i kommunen (34 000 kr/kvm). Bostadsrättspriserna under 2018 backade kraftigt, med 6,9 procent. Priset per kvadratmeter för en bostadsrätt var 27 600 kronor och sittpriset för en bostadsrätt 1,8 miljoner kronor. Under hela 2018 såldes 521 bostadsrätter i kommunen och 242 villor. Bara tre fritidshus bytte ägare till snittpriset 34 500 kronor kvadraten.

Dags att tycka till om kommunen

Notiser Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

sommar_centrum
miljopris_helsida
marstakalas_helsida
kontor_thaifong
colorama_april2

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

sommar

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

arlanda_golf_juli

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

connys
miljopris_outsider
colorama_april
nrh
sportfiske_sommar
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider