mote_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Badchefen: Oklart varför barn blir sjuka

märsta.nu rapporterade i helgen om misstänkta problem med reningen av vattnet på Midgårdsbadet. Nya vattenprover visar att reningen fungerar som den ska.

centrum_artikel

Det finns ingen algblomning och reningen fungerar som den ska, det skriver Sigtuna kommun på sin hemsida. märsta.nu larmades om misstänkt magsjuka som kunde härledas till bad på Modgårdsbadet i helgen. Beskedet från Midgårdsbadet var att badet är ok enligt de senaste vattenproverna.

Sigtuna kommun försäkrar att man tar vattenprover för analys två gånger per vecka under sommarsäsongen, en egen odling togs även i fredags av sk e-colibakterier, alltså ”bajsbakterier” som orsakar magsjuka. Eftersom de första proverna inte visade något skickade man in extraprover för analys i laboratorium, inte heller dessa har visat på avvikelser.
– Jag kan inte svara på varför barnen blivit sjuka, utan kan bara konstatera att reningen fungerar, vi har bra badvattenkvalité och vi har inte någon algblomning, säger Tapani Röyttä, bad- och simhallschef till kommunens hemsida.

landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
kaa_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida
marina_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
sommar_sigtuna2020
marina_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
kaa_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh