moderat_jul_nyar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Badchefen: Oklart varför barn blir sjuka

märsta.nu rapporterade i helgen om misstänkta problem med reningen av vattnet på Midgårdsbadet. Nya vattenprover visar att reningen fungerar som den ska.

Det finns ingen algblomning och reningen fungerar som den ska, det skriver Sigtuna kommun på sin hemsida. märsta.nu larmades om misstänkt magsjuka som kunde härledas till bad på Modgårdsbadet i helgen. Beskedet från Midgårdsbadet var att badet är ok enligt de senaste vattenproverna.

Sigtuna kommun försäkrar att man tar vattenprover för analys två gånger per vecka under sommarsäsongen, en egen odling togs även i fredags av sk e-colibakterier, alltså ”bajsbakterier” som orsakar magsjuka. Eftersom de första proverna inte visade något skickade man in extraprover för analys i laboratorium, inte heller dessa har visat på avvikelser.
– Jag kan inte svara på varför barnen blivit sjuka, utan kan bara konstatera att reningen fungerar, vi har bra badvattenkvalité och vi har inte någon algblomning, säger Tapani Röyttä, bad- och simhallschef till kommunens hemsida.

centrum_helsida2020
oppethus_helsida
defacto_helsida
happyhomes_50
connys_helsida
teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

nrh
oppethus_outsider
teatergrillen_outsider
connys