defacto_pan
Fler barn drabbades av öroninfektioner vilket antas bero på ökat badande i sommar. Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Badande ökade öroninfektionerna

Dubbelt så många barn i länet har drabbats av öroninfektioner vilket antas bero på ett ökat badande.

Den heta sommaren har lockat ut fler till att bada runt om i länet. Med det har också antalet fall av öroninfektioner ökat rapporterar Sveriges Radio Stockholm. I juli förra året var det 858 barn som diagnosticerades med infektion i ytterörat och i år 1703 barn.
– När vatten hamnar i hörselgången är det lättare för bakterier att angripa och det kan ge upphov till infektioner, säger Elda Sparrelid chefsläkare vid Stockholms läns landsting till Radio Stockholm.

defacto_host2018

Risk- och räddning flyttas från Rosersberg

Nyheter Sigtuna kommun som driver Risk- och räddningsprogrammet i Rosersberg avser flytta verksamheten till Märsta: - Att kommunen ser över sin lokalförsörjning är naturligt, det gör utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kontinuerligt för att effektivt nyttja de lokaler vi har för att värna skattebetalarnas pengar, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

hostfest_centrum

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

connys
outsider
objekt4
sbrf_sep
objekt2
objekt3
komvuxq3_4
sportfiske_banner
sigtunavatten_standard
nrh