sommar
Fler barn drabbades av öroninfektioner vilket antas bero på ökat badande i sommar. Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Badande ökade öroninfektionerna

Dubbelt så många barn i länet har drabbats av öroninfektioner vilket antas bero på ett ökat badande.

Den heta sommaren har lockat ut fler till att bada runt om i länet. Med det har också antalet fall av öroninfektioner ökat rapporterar Sveriges Radio Stockholm. I juli förra året var det 858 barn som diagnosticerades med infektion i ytterörat och i år 1703 barn.
– När vatten hamnar i hörselgången är det lättare för bakterier att angripa och det kan ge upphov till infektioner, säger Elda Sparrelid chefsläkare vid Stockholms läns landsting till Radio Stockholm.

sommar
logistik_sigtuna
fme_helsida
defacto_helsida
happyhomes_2019

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sommar_centrum

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sbrf_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

colorama_april2

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

ica_valsta_choklad

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

connys
nrh
fme_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
sbrf_outsider
colorama_april