arlandagk_panorama
Marie Axelsson, Sigtuna, vill se OS 2026 i StockholmFoto: Insändarbild

Axelsson vill se OS 2026 i Stockholm

Socialdemokraterna i Stockholms skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet att det vore bra om OS arrangerades i länet.

centrum_pask

Marie Axelsson, tidigare oppositionsråd numera riksdagsledamot och andre vice ordförande i Kommunstyrelsen, är en av flera socialdemokrater runt om i Stockholms län som skrivit under en debattartikel om att OS bör arrangeras i länet.
– Att vara värd för vinter-OS och Paralympics skulle medföra nödvändig upprustning och förstärkning av idrottsanläggningar i Stockholmsregionen och i hela landet, skriver dem i debattartikeln.

Bakgrunden är att Stockholm ansökt om att arrangera OS 2026, den tidigare socialdemokratiska kommunledningen i Stockholm gav Sveriges olympiska kommitté stöd att arrangera men den nya blågröna ledningen har backat. Om länets största stad säger nej till OS blir det svårt att driva ett arrangemang. Intresset för att arrangera OS är inte längre lika stort som tidigare år och nyligen drog Calgarys politiker tillbaka stödet.

Socialdemokratiska politiker i bland annat Väsby och Sigtuna har skrivit under, tanken är att arrangemang ska ske i hela länet om Stockholm får OS, totalt är det 30 socialdemokratiska politiker som undertecknat debattartikeln.

logistik_utbildning

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

bonava_helsida
sigtunavatten_standard

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

happyhomes_2019

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
colorama_april2

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

valsta_utveckling

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

ica_pask
fme_helsida
fme_outsider
bonava_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2
sh_oppet
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider