defacto_pan
Marie Axelsson, Sigtuna, vill se OS 2026 i StockholmFoto: Insändarbild

Axelsson vill se OS 2026 i Stockholm

Socialdemokraterna i Stockholms skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet att det vore bra om OS arrangerades i länet.

Marie Axelsson, tidigare oppositionsråd numera riksdagsledamot och andre vice ordförande i Kommunstyrelsen, är en av flera socialdemokrater runt om i Stockholms län som skrivit under en debattartikel om att OS bör arrangeras i länet.
– Att vara värd för vinter-OS och Paralympics skulle medföra nödvändig upprustning och förstärkning av idrottsanläggningar i Stockholmsregionen och i hela landet, skriver dem i debattartikeln.

Bakgrunden är att Stockholm ansökt om att arrangera OS 2026, den tidigare socialdemokratiska kommunledningen i Stockholm gav Sveriges olympiska kommitté stöd att arrangera men den nya blågröna ledningen har backat. Om länets största stad säger nej till OS blir det svårt att driva ett arrangemang. Intresset för att arrangera OS är inte längre lika stort som tidigare år och nyligen drog Calgarys politiker tillbaka stödet.

Socialdemokratiska politiker i bland annat Väsby och Sigtuna har skrivit under, tanken är att arrangemang ska ske i hela länet om Stockholm får OS, totalt är det 30 socialdemokratiska politiker som undertecknat debattartikeln.

sportfiskebanner2
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

icavalsta_julbanner
defacto_host2018
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sigtuna_funkis
lager_bilnet
happy_homes_juli
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

julbanner2
fme_jul
vanster_jul
outsider
objekt4
funkis_2
connys
nrh_lania
objekt2
objekt3
komvuxq3_4
colorama_vinter
sigtunavatten_standard