defacto_pan
Marie Axelsson, Sigtuna, vill se OS 2026 i StockholmFoto: Insändarbild

Axelsson vill se OS 2026 i Stockholm

Socialdemokraterna i Stockholms skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet att det vore bra om OS arrangerades i länet.

banner_juni_artikel

Marie Axelsson, tidigare oppositionsråd numera riksdagsledamot och andre vice ordförande i Kommunstyrelsen, är en av flera socialdemokrater runt om i Stockholms län som skrivit under en debattartikel om att OS bör arrangeras i länet.
– Att vara värd för vinter-OS och Paralympics skulle medföra nödvändig upprustning och förstärkning av idrottsanläggningar i Stockholmsregionen och i hela landet, skriver dem i debattartikeln.

Bakgrunden är att Stockholm ansökt om att arrangera OS 2026, den tidigare socialdemokratiska kommunledningen i Stockholm gav Sveriges olympiska kommitté stöd att arrangera men den nya blågröna ledningen har backat. Om länets största stad säger nej till OS blir det svårt att driva ett arrangemang. Intresset för att arrangera OS är inte längre lika stort som tidigare år och nyligen drog Calgarys politiker tillbaka stödet.

Socialdemokratiska politiker i bland annat Väsby och Sigtuna har skrivit under, tanken är att arrangemang ska ske i hela länet om Stockholm får OS, totalt är det 30 socialdemokratiska politiker som undertecknat debattartikeln.

sbrf_helsida
colorama_april2
sigtunavatten_standard
oppning_helsida
happyhomes_2019
defacto_helsida
midsommar_valsta_helsida
ica_valsta_choklad

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

banner_juni_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

colorama_april
connys
defacto_outsider
sbrf_outsider
sh_bovard_out
ridskola2019_outsider
sh_oppet
oppning_outsider
fme_outsider
midsommar_valsta_outsider
nrh