budget_panorama
Foto: Pressbild/Socialdemokraterna

Axelsson välkomnar omställningsstöd

Regeringens förslag om omställningsstöd välkomnas av oppositionsrådet Marie Axelsson (S) som tror att många lokala företag kan räddas med det.

fraga_liberalerna

Regeringen har presenterat ett omställningsstöd för företag som är hårt drabbade av coronakrisen. Företag som drabbats av stort inkomstbortfall kan få hjälp av staten för att täcka fasta kostnader exklusive lönekostnader för mars och april 2020.
– Det omställningsstöd som regeringen nu sätter in är rättssäkert, träffsäkert och genomförbart. Det kommer kunna rädda många jobb och hjälpa många företag i Sigtuna kommun genom krisen, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd.

Sökt krisstöd
Tidigare i veckan sökte Sigtuna kommun om krisstöd på 660 miljoner kronor för att hantera effekterna av coronakrisen. Sigtuna kommun är hårt drabbat då jobb relaterade till Arlanda är borta samt större delen av all besöksnäring.
– Den socialdemokratiska regeringen har visat ett stort ansvarstagande hittills med de krispaket som presenterats. Regeringen har samtidigt en skyldighet att ta fortsatt ansvar för att det finns pengar om krisen blir utdragen och för att kunna rivstarta ekonomin när det är möjligt, fortsätter Marie Axelsson (S).

happyhomes_sommar2020
manskold_helsida
connys_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
kkdk_helsida
centrum_helsida2020
helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

meko_outsider
outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
manskold_outsider
kkdk_outsider