bostadsformedling
Marie Axelsson lämnar RiksdagenFoto: Insändarbild/Socialdemokraterna

Axelsson tillbaka i lokalpolitiken

Igår onsdag gjorde Marie Axelsson sin sista dag som riksdagsledamot, idag är hon tillbaka som oppositionsråd: - Jag kommer att lägga en stor del av min tid på att vara ute och träffa kommuninvånare, företag och verksamheter. Jag vill lyssna på kommuninvånarna, säger hon till märsta.nu

centrum_artikel

Marie Axelsson hoppade in i Riksdagen för Socialdemokraterna direkt efter valet. Hon fick sedan ett längre ”vikariat” i samband med att Socialdemokraterna behöll regeringsmakten tillsammans med Miljöpartiet. Men igår onsdag städade hon ur kontoret för den här gången och lämnade sedan Riksdagshuset.
– Det har varit ett spännande och lärorikt år. Jag är så tacksam och glad att jag fått vara med om just detta på många sätt politiskt märkliga år i riksdagen, säger Marie Axelsson

I Riksdagen var Axelsson med om regeringsbildningen och ett antal statsministervoteringar. Hon har också suttit som ersättare i Försvarsutskottet med ansvar för bland annat personalförsörjningsfrågor och veteranfrågor. Under sin tid har hon också varit på ett flertal studiebesök inom Försvarsmaktens verksamheter och fått representera Sverige i internationella sammanhang.

Hon startar sitt arbete som oppositionsråd direkt och tar över efter Gun Eriksson. Idag torsdag uppges hon vara i kommunhuset.
– Nu ser jag fram emot att sätta igång mitt uppdrag som oppositionsråd igen. Det är ett stort och viktigt ansvar. Vi Socialdemokrater ska vara aktiva och seriösa rakt igenom inom kommunpolitiken. Den moderatledda styrande majoritetens beslut måste granskas och vi ska lyfta fram våra egna förslag så att alla kommuninvånare tydligt ser vilka politiska alternativ som finns.

connys_helsida
2020_helsida
marina_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020
landsbygd_sigtuna_helsida
studeravidare_helsida
spedition_sigtuna
brobygget_midgard_helsida
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
nrh
kaa_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider