defacto_pan
Marie Axelsson lämnar RiksdagenFoto: Insändarbild/Socialdemokraterna

Axelsson tillbaka i lokalpolitiken

Igår onsdag gjorde Marie Axelsson sin sista dag som riksdagsledamot, idag är hon tillbaka som oppositionsråd: - Jag kommer att lägga en stor del av min tid på att vara ute och träffa kommuninvånare, företag och verksamheter. Jag vill lyssna på kommuninvånarna, säger hon till märsta.nu

Marie Axelsson hoppade in i Riksdagen för Socialdemokraterna direkt efter valet. Hon fick sedan ett längre ”vikariat” i samband med att Socialdemokraterna behöll regeringsmakten tillsammans med Miljöpartiet. Men igår onsdag städade hon ur kontoret för den här gången och lämnade sedan Riksdagshuset.
– Det har varit ett spännande och lärorikt år. Jag är så tacksam och glad att jag fått vara med om just detta på många sätt politiskt märkliga år i riksdagen, säger Marie Axelsson

I Riksdagen var Axelsson med om regeringsbildningen och ett antal statsministervoteringar. Hon har också suttit som ersättare i Försvarsutskottet med ansvar för bland annat personalförsörjningsfrågor och veteranfrågor. Under sin tid har hon också varit på ett flertal studiebesök inom Försvarsmaktens verksamheter och fått representera Sverige i internationella sammanhang.

Hon startar sitt arbete som oppositionsråd direkt och tar över efter Gun Eriksson. Idag torsdag uppges hon vara i kommunhuset.
– Nu ser jag fram emot att sätta igång mitt uppdrag som oppositionsråd igen. Det är ett stort och viktigt ansvar. Vi Socialdemokrater ska vara aktiva och seriösa rakt igenom inom kommunpolitiken. Den moderatledda styrande majoritetens beslut måste granskas och vi ska lyfta fram våra egna förslag så att alla kommuninvånare tydligt ser vilka politiska alternativ som finns.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

defacto_helsida
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

ica_oktober
defacto_outsider
nrh
connys
colorama_april2