defacto_pan
Marie Axelsson lämnar RiksdagenFoto: Insändarbild/Socialdemokraterna

Axelsson tillbaka i lokalpolitiken

Igår onsdag gjorde Marie Axelsson sin sista dag som riksdagsledamot, idag är hon tillbaka som oppositionsråd: - Jag kommer att lägga en stor del av min tid på att vara ute och träffa kommuninvånare, företag och verksamheter. Jag vill lyssna på kommuninvånarna, säger hon till märsta.nu

marstakalaset_artikel

Marie Axelsson hoppade in i Riksdagen för Socialdemokraterna direkt efter valet. Hon fick sedan ett längre ”vikariat” i samband med att Socialdemokraterna behöll regeringsmakten tillsammans med Miljöpartiet. Men igår onsdag städade hon ur kontoret för den här gången och lämnade sedan Riksdagshuset.
– Det har varit ett spännande och lärorikt år. Jag är så tacksam och glad att jag fått vara med om just detta på många sätt politiskt märkliga år i riksdagen, säger Marie Axelsson

I Riksdagen var Axelsson med om regeringsbildningen och ett antal statsministervoteringar. Hon har också suttit som ersättare i Försvarsutskottet med ansvar för bland annat personalförsörjningsfrågor och veteranfrågor. Under sin tid har hon också varit på ett flertal studiebesök inom Försvarsmaktens verksamheter och fått representera Sverige i internationella sammanhang.

Hon startar sitt arbete som oppositionsråd direkt och tar över efter Gun Eriksson. Idag torsdag uppges hon vara i kommunhuset.
– Nu ser jag fram emot att sätta igång mitt uppdrag som oppositionsråd igen. Det är ett stort och viktigt ansvar. Vi Socialdemokrater ska vara aktiva och seriösa rakt igenom inom kommunpolitiken. Den moderatledda styrande majoritetens beslut måste granskas och vi ska lyfta fram våra egna förslag så att alla kommuninvånare tydligt ser vilka politiska alternativ som finns.

sommar
ica_valsta_choklad

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

marstakalas_helsida

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

miljopris_helsida
happyhomes_2019

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

kontor_thaifong
nrh
connys
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
miljopris_outsider