moderaterna_panorama
Marie Axelsson med Jens Nykvist, marinchefFoto: Privat

Axelsson på Marinens övning

Sigtunas förre oppositionsråd och numera riksdagsledamot Marie Axelsson (S) besökte som en del av försvarsutskttet Marinens övning utanför Göteborg: - Sverige behöver ett robust och uthålligt försvar. Marinen har en viktig uppgift att trygga fria sjövägar - i fred, kris eller i händelse av krig. Marinen kan agera långt innan en eventuell angripare når Sveriges gränser. Under dagen har jag fått svar på många frågor som jag tar med mig tillbaka till mitt uppdrag i försvarsutskottet i riksdagen, säger Marie Axelsson till märsta.nu

Försvarsutskottet var i Göteborg för att ta del av Marinens övning. Marie Axelsson (S), riksdagsledamot från Sigtuna, varmed. Hon berättar att det var en spännande övning där gruppen fick åka ut till sjöss i en Visbykorvett som väger 650 ton med kolfiberskrov och kör med så kallat stealth (smygteknik). Efter att larmet gått så avlossades flera fiktiva robotar mot en fiende och hotet avvärjdes, berättar Marie. Därefter fick hon åka Stridsbåt 90 där de åkte ut och gick i land på en liten och där amfiebataljonen från Berga genomförde en övning med eldgivning, där fanns även attackdykare och drönare.

Västkusten är strategiskt viktigt område för Sverige där huvuddelen av Sveriges import och export går via sjövägen. Marinens uppgift är att trygga västkusten. Därav syftet med övningen och att Försvarsutskottet kommer ut för att ta del av övningen som pågått i Göteborgs skärgård under tre veckor i mars.

connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
nrh
ewas_outsider