sommar
Marie Axelsson med Jens Nykvist, marinchefFoto: Privat

Axelsson på Marinens övning

Sigtunas förre oppositionsråd och numera riksdagsledamot Marie Axelsson (S) besökte som en del av försvarsutskttet Marinens övning utanför Göteborg: - Sverige behöver ett robust och uthålligt försvar. Marinen har en viktig uppgift att trygga fria sjövägar - i fred, kris eller i händelse av krig. Marinen kan agera långt innan en eventuell angripare når Sveriges gränser. Under dagen har jag fått svar på många frågor som jag tar med mig tillbaka till mitt uppdrag i försvarsutskottet i riksdagen, säger Marie Axelsson till märsta.nu

marstakalaset_artikel

Försvarsutskottet var i Göteborg för att ta del av Marinens övning. Marie Axelsson (S), riksdagsledamot från Sigtuna, varmed. Hon berättar att det var en spännande övning där gruppen fick åka ut till sjöss i en Visbykorvett som väger 650 ton med kolfiberskrov och kör med så kallat stealth (smygteknik). Efter att larmet gått så avlossades flera fiktiva robotar mot en fiende och hotet avvärjdes, berättar Marie. Därefter fick hon åka Stridsbåt 90 där de åkte ut och gick i land på en liten och där amfiebataljonen från Berga genomförde en övning med eldgivning, där fanns även attackdykare och drönare.

Västkusten är strategiskt viktigt område för Sverige där huvuddelen av Sveriges import och export går via sjövägen. Marinens uppgift är att trygga västkusten. Därav syftet med övningen och att Försvarsutskottet kommer ut för att ta del av övningen som pågått i Göteborgs skärgård under tre veckor i mars.

defacto_helsida
sommar_centrum

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

marstakalas_helsida
sommar
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

ica_valsta_choklad
colorama_april2
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
nrh
connys