arlandagk_panorama
Marie Axelsson och Marianne ÅslinFoto: Insändarbild

Axelsson och Åslin på S-kongressen

Socialdemokraterna håller sin kongress i Örebro denna helg och medverkar från Sigtuna gör riksdagsledamoten Marie Axelsson och Marianne Åslin.

banner_juni_artikel

Socialdemokraterna har en intensiv helg i Örebro med sin kongress, det blir sena kvällar där man är igång fram till över midnatt. Marie Axelsson och Marianne Åslin är med från Sigtuna kommun. Lördagen startade med att partiledare och statsminister Stefan Löfven höll tal till sina partikamrater.
– Han lyfte bland annat fram att det är inte bara några duktiga få som ska få utbildning och utveckling. Det är alla, säger Marie Axelsson.

Marie Socialdemokraterna arbetade under dagen med övriga socialdemokrater med att fatta beslut om vad som ska stå i programmet om ”kunskap för framtiden, kunskap för fler och konkurrenskraft för Sverige”. Kongressen avslutas under söndagen.

sigtunavatten_standard

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

sbrf_helsida

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

happyhomes_2019

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

banner_juni_helsida

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

sommar
ica_valsta_choklad
colorama_april2

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

fme_helsida
defacto_outsider
sbrf_outsider
fme_outsider
nrh
colorama_april
sportfiske_sommar
connys