mote_sommar
Marie Axelsson i Riksdagen 2018 då hon tjänstgjordeFoto: Insändarbild

Axelsson nobbar riksdagsplats

Marie Axelsson tackar nej till att gå in i Riksdagen utan stannar som oppositionsråd istället.

centrum_artikel

I samband med att Helene Hellmark-Knutsson (S) utsågs till landshövding för Västerbottens län uppstod en ledig riksdagsplats för Socialdemokraterna. Sigtunabon Marie Axelsson som tidigare tjänstgjort i Riksdagen direkt efter valet 2018 erbjöds platsen då hon är ersättare för Socialdemokraterna. Hon har nu valt att tacka nej:
– Valet är enkelt! Jag vill ta matchen här i Sigtuna kommun, eftersom det är här jag känner att jag har mitt hjärta och mitt största politiska engagemang. För mig är det viktigt att i mitt politiska arbete kunna göra skillnad i människors vardag, att få vara nära kommuninvånarna och att gå ronderna mot den moderatledda politiska majoriteten här. Det lokala arbetet kan jag inte göra i Sveriges Riksdag, säger hon i ett uttalande.

Marie Axelsson har stort stöd i bland socialdemokratiska väljare i kommunen och var den procentuellt mest kryssade kandidaten i hela länet.
– Jag vill att Sigtuna kommun ska vara en kommun där alla kommuninvånare känner sig betydelsefulla. Enda sättet att lyckas med sin politik är att kavla upp ärmarna och visa hur man vill att kommunen ska utvecklas framöver. Det är min uppgift som oppositionsråd att ta den matchen. Det får inte finnas något ”vi och dom” i Sigtuna kommun, segregationspolitik gör mig rasande. Sigtuna kommun ska vara en kommun för alla, säger hon.

studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
sommar_sigtuna2020
marina_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida

Folktandvården testar digitala möten

Nyheter Folktandvården Stockholm inför digitala möten: - –Digitala vårdtjänster är populära och efterfrågas i ökad grad, säger Eva Ljung, vd för Folktandvården Stockholm.

Tänk på detta vid åska

Nyheter Denna vecka kommer det vara risk för åskväder och i samband med det finns det anledning att skydda sig själv och sin egendom enligt Elsäkerhetsverket.

2020_helsida
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
centrum_sommar_out
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider