centrum_panorama2020
Marie Axelsson (S), gruppledare.
Olov Holst (M)Foto: Pressbild/Moderaterna

Axelsson: Moderaterna agerar odemokratiskt

Socialdemokraterna hävdar på nytt att Moderaterna är odemokratiska eftersom man behåller majoriteten i Kommunrevisionen: - Nu har Moderaterna bekräftat att deras agerande är odemokratiskt, säger Marie Axelsson gruppledare för Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Moderaterna behåller sin plats som ordförande i kommunrevisionen. Anledningen ansågs vara för att Gun Eriksson (S) inte lämnat sin plats som ordförande för kommunfullmäktige. Men den förklaringen köper inte Socialdemokraterna som anser att uppdraget som ordförande i kommunfullmäktige inte enligt någon föreskrift ska tillhöra majoriteten eller heller kan jämföras med uppdraget som kommunrevisionen har:
– Som kommunstyrelseordförande ska man inte hålla på med utpressning av fullmäktiges ordförande, det är långt under ämbetets värdighet, anser Marie Axelsson (S), gruppledare, efter Olov Holsts besked om att man lämnar ordförande klubban i kommunrevisionen om Gun Eriksson gör detsamma i fullmäktige.

Revisorer väljs för hela mandatperioden
Men Olov Holst (M) hävdar att Axelsson har fel. På samma sätt som fullmäktiges ordförande väljs kommunrevisionens ledamöter för hela mandatperioden:
– Revisorerna, liksom fullmäktiges ordförande och presidium väljs alltså för en hel mandatperiod och kan inte, till skillnad från ordföranden i kommunstyrelsen och i nämnderna, avsättas utan måste självmant lämna sin plats. Då ska fullmäktige förrätta ett nyval för att fylla de positionerna, säger Olov Holst (M).

Ska spegla läget i kommunfullmäktige
Holst vidhåller att alla kommunala instanser ska spegla majoritetsläget i kommunen, därmed bör revisionen ha en ordförande från oppositionen och kommunfullmäktige borde ha en ordförande från majoriteten enligt Holst.
– Vi har därför ända sedan vi tog över kommunledningen den 21 september varit tydliga med att vi kommer lämna ordförandeskapet i revisionen i samma stund som socialdemokraterna i god demokratisk ordning släpper ifrån sig ordförandeskapet i fullmäktige. Det är knappast den utpressning Marie Axelsson talar om, det är sunt förnuft och god demokratisk ordning.

studenten2020_helsida
marina_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
sommarlov_helsida
studeravidare_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

kcbygg_helsida
speedy_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

marina_outsider
swedol_outsider
speedy_outsider
nrh
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider