liber_pan_sommar
Foto: Pressbild/Socialdemokraterna

Axelsson: Holsts kritik är obefogad

Olov Holst kritiserade socialminister Lena Hallengren, nu får Holst sin tur kritik av oppositionsrådet Marie Axelsson.

swedol_artikel

Marie Axelsson menar att Olov Holsts kritik mot att socialministern Lena Hallengren kritiserar kommunerna för att inte haft beredskap och reserver av andningsskydd är obefogad. Axelsson säger att ingen skyller ifrån sig för att situationen blev som den blev med andningsskydden.

Men Axelsson vidhåller att socialministern placerat ansvaret där det ligger, alltså hos kommunerna då det enligt nu gällande regelverk är ett kommunal ansar att se till att kommunförråden är påfyllda.
– Jag är säker på att detta blev en ögonöppnare och hoppas att Sigtuna kommun nu fyller på förråden så att verksamheterna är beredda om eller när det uppstår en liknande situation som den vi hamnade i när coronapandemin bröt ut, säger Marie Axelsson(S) oppositionsråd.

brobygget_night
vardcentral_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

centrum_helsida2020

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

mp-helsida
brobygget_day
speedy_vinter_helsida

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

ungsatsning
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

rentawreck_helsida
helsida_var2021
liber_sommar_helsida
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

2020_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
mp-outsider
brobygget_day_out
swedol_outsider
brobygget_night_out
speedy_vinter2020_outsider
aftenbil_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
ungsatsning-outsider
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
nrh