defacto_pan2020
Marie Axelsson

Axelsson fick över 600 röster till Riksdagen

Marie Axelsson (S) fick 640 kryss i riksdagsvalet vilket var flest av de lokala kandidater som ställde upp från kommunen: - Fantastiskt kul! Jag är överraskad och glad för det.

Marie Axelsson hamnade på Socialdemokraternas riksdagslista för Stockholms län. När personrösterna nu räknats står det klart att hon fått 640 röster, 305 av dessa var från Sigtuna kommun enligt Marie och resterande från andra kommuner. Det räcker dock inte till en riksdagsplats även om hon gläds åt de många kryssen både till Riksdagen och kommunfullmäktige:
– 873 personkryss i kommunvalet , procentuellt mest av alla S-ledare i hela Stockholms län, oavsett om de är oppositionsråd eller KSO, uppger Marie för märsta.nu

Socialdemokraterna kommer att få gå i opposition för den första hela mandatperioden sen 2002. Axelsson säger att man kommer att vara en stabil och seriös opposition fram till valet 2022. Hon lyfter fram det arbete som partiet gjort i valrörelsen med över 6000 enskilda samtal med väljare:
– Nu påbörjas vårt arbete med att lägga en stabil och framåtsyftande politisk plattform för valvinst 2022.

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

colorama_jul
teatergrillen_helsida

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

centrum_helsida2020
happyhomes_2019
defacto_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

connys
nrh
teatergrillen_outsider