arlandagk_panorama
Marie Axelsson

Axelsson fick över 600 röster till Riksdagen

Marie Axelsson (S) fick 640 kryss i riksdagsvalet vilket var flest av de lokala kandidater som ställde upp från kommunen: - Fantastiskt kul! Jag är överraskad och glad för det.

banner_juni_artikel

Marie Axelsson hamnade på Socialdemokraternas riksdagslista för Stockholms län. När personrösterna nu räknats står det klart att hon fått 640 röster, 305 av dessa var från Sigtuna kommun enligt Marie och resterande från andra kommuner. Det räcker dock inte till en riksdagsplats även om hon gläds åt de många kryssen både till Riksdagen och kommunfullmäktige:
– 873 personkryss i kommunvalet , procentuellt mest av alla S-ledare i hela Stockholms län, oavsett om de är oppositionsråd eller KSO, uppger Marie för märsta.nu

Socialdemokraterna kommer att få gå i opposition för den första hela mandatperioden sen 2002. Axelsson säger att man kommer att vara en stabil och seriös opposition fram till valet 2022. Hon lyfter fram det arbete som partiet gjort i valrörelsen med över 6000 enskilda samtal med väljare:
– Nu påbörjas vårt arbete med att lägga en stabil och framåtsyftande politisk plattform för valvinst 2022.

ica_valsta_choklad

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

fme_helsida

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sigtunavatten_standard

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

colorama_april2

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sommar

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

defacto_helsida
happyhomes_2019
sbrf_helsida

Alliansens budget för 2020 klubbad

Politik Under onsdagen antogs budgeten för 2020: - Alliansmajoritetens budget - en långsiktig, ansvarsfull budget som nu stabiliserat en mycket bräcklig ekonomi och samtidigt förmår skjuta till 120 miljoner kronor till skola, förskola, äldreomsorg, trygghetsarbetet och våra andra kärnverksamheter, skriver Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook.

banner_juni_helsida
nrh
connys
sbrf_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
defacto_outsider
fme_outsider