arlandagk_panorama
Marie Axelsson

Axelsson fick över 600 röster till Riksdagen

Marie Axelsson (S) fick 640 kryss i riksdagsvalet vilket var flest av de lokala kandidater som ställde upp från kommunen: - Fantastiskt kul! Jag är överraskad och glad för det.

centrum_pask

Marie Axelsson hamnade på Socialdemokraternas riksdagslista för Stockholms län. När personrösterna nu räknats står det klart att hon fått 640 röster, 305 av dessa var från Sigtuna kommun enligt Marie och resterande från andra kommuner. Det räcker dock inte till en riksdagsplats även om hon gläds åt de många kryssen både till Riksdagen och kommunfullmäktige:
– 873 personkryss i kommunvalet , procentuellt mest av alla S-ledare i hela Stockholms län, oavsett om de är oppositionsråd eller KSO, uppger Marie för märsta.nu

Socialdemokraterna kommer att få gå i opposition för den första hela mandatperioden sen 2002. Axelsson säger att man kommer att vara en stabil och seriös opposition fram till valet 2022. Hon lyfter fram det arbete som partiet gjort i valrörelsen med över 6000 enskilda samtal med väljare:
– Nu påbörjas vårt arbete med att lägga en stabil och framåtsyftande politisk plattform för valvinst 2022.

bonava_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

valsta_utveckling
centrum_pask_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

logistik_utbildning
defacto_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

ica_pask

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

fme_helsida
fme_outsider
ridskola2019_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
bonava_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
valsta_utveckling_2