arlandagolf_pan_aug
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Avslutning för särskoleeleverna hos Sigtunabygdens Ryttarförenening

Elever från Centralskolans särskola och Arlandagymnasiets särskola hade våravslutning med sina tandemelever hos Sigtunabygdens Ryttarförening.

marstakalaset_artikel

Eleverna har en gång i veckan under den varmare delen av året besökt Sigtunabygdens Ryttarförening. Då eleverna har funktionshinder är ridningen eller mötet med hästen anpassad efter varje individ. Hästarna Zorka och Mango har stått till hands och de fick under avslutningsfikat morötter, äpplen och knäckebröd innan sommarlovet.

Sigtuna Rotaryklubb har samtidigt bidragit till verksamheten för eleverna, berättar Åsa på SBRF.
– Det är verkligen uppskattat av så många och hjälper dessa elever med balans och avslappning i spastiska muskler bland annat. Det är en fantastisk möjlighet att få kunna erbjuda skolorna detta.

kontor_thaifong
miljopris_helsida
arlanda_golf_juli

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

marstakalas_helsida

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

colorama_april2
happyhomes_2019

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

ica_valsta_choklad
sommar

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

connys
sportfiske_sommar
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
defacto_outsider
colorama_april