defacto_pan
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Avslutning för särskoleeleverna hos Sigtunabygdens Ryttarförenening

Elever från Centralskolans särskola och Arlandagymnasiets särskola hade våravslutning med sina tandemelever hos Sigtunabygdens Ryttarförening.

Eleverna har en gång i veckan under den varmare delen av året besökt Sigtunabygdens Ryttarförening. Då eleverna har funktionshinder är ridningen eller mötet med hästen anpassad efter varje individ. Hästarna Zorka och Mango har stått till hands och de fick under avslutningsfikat morötter, äpplen och knäckebröd innan sommarlovet.

Sigtuna Rotaryklubb har samtidigt bidragit till verksamheten för eleverna, berättar Åsa på SBRF.
– Det är verkligen uppskattat av så många och hjälper dessa elever med balans och avslappning i spastiska muskler bland annat. Det är en fantastisk möjlighet att få kunna erbjuda skolorna detta.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
ica_oktober
fme_oktober
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

connys
defacto_outsider
nrh
colorama_april2