moderat_jul_nyar
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Avslutning för särskoleeleverna hos Sigtunabygdens Ryttarförenening

Elever från Centralskolans särskola och Arlandagymnasiets särskola hade våravslutning med sina tandemelever hos Sigtunabygdens Ryttarförening.

Eleverna har en gång i veckan under den varmare delen av året besökt Sigtunabygdens Ryttarförening. Då eleverna har funktionshinder är ridningen eller mötet med hästen anpassad efter varje individ. Hästarna Zorka och Mango har stått till hands och de fick under avslutningsfikat morötter, äpplen och knäckebröd innan sommarlovet.

Sigtuna Rotaryklubb har samtidigt bidragit till verksamheten för eleverna, berättar Åsa på SBRF.
– Det är verkligen uppskattat av så många och hjälper dessa elever med balans och avslappning i spastiska muskler bland annat. Det är en fantastisk möjlighet att få kunna erbjuda skolorna detta.

teatergrillen_helsida
defacto_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

centrum_helsida2020
colorama_jul

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

happyhomes_2019
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

teatergrillen_outsider
nrh
connys