budget_panorama
Ett förslag på hur Grannstödsbilen kan se utFoto: Pressbild

Avslag för grannstödsbilen

Enligt Grannsamverkarna i Sigtuna kommun kommer kommunen inte att avsätta budgeterade medel för en grannstödsbil, för att undvika politisk oenighet i frågan uppmanar man partier att inte lägga in medel i enskilda budgetar.

centrum_artikel

Grannsamverkarna i Sigtuna kommun skriver i ett mail till märsta.nu att kommunledningen inte avser stödja en sk Grannstödsbil i sin budget för 2020. Men enligt pressmeddelandet så skulle andra partier kunna budgetera in bilen och då skulle frågan kunna bli politiskt. Något som Grannsamverkarna inte vill.
– I den offentliga diskussionen skulle i så fall, tror vi, den redan befintliga grannsamverkans-verksamheten i kommunen riskera att påverkas negativt, liksom också föreningens pågående arbete med att bygga upp ytterligare grannsamverkan, står det i pressmeddelandet från Grannsamverkarna.

Man har skickat ut en skrivelse till samtliga partier i opposition om att inte budgetera med grannstödsbilen, däremot tar man inte tillbaka förslaget utan man hoppas på politisk enighet i framtiden.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Smittan ökar i alla åldrar

Nyheter Smittan av covid-19 är ökar utan avmattning och förekommer i alla åldrar enligt ett pressmeddelande från Region Stockholm.

defacto_helsida
boisigtuna
meko_helsida
corner_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
landsbygdsdag
helsida
personal_sandstrom_helsida
skanela_event_helsida
personal_outsider
laddplats_out
meko_outsider
nrh
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
corner_outsider
skanela_event_outsider
centrum_sommar_out
budget_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider