defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Avsiktsförklaring om nytt Märsta station tecknas

En ny avsiktsförklaring för att bygga om Märsta station tecknas mellan Trafikverket, Region Stockholm och Sigtuna kommun.

För fyra år sedan ingick kommunen en avsiktsförklaring för att att rusta upp och bygga om Märsta station. Den föll dock något år senare på grund av att regeringen inte hade avsatt medel för byggnationen i sin nationella plan.

Nu avser kommunen teckna ett nytt avtal med Trafikverket och Region Stockholm i mål om att regeringen till nästa Nationella plan kan avsätta medel för ombyggnationen. För Sigtuna kommuns del kostar utredningsarbetet 10-12 miljoner kronor och själva delen av investeringen cirka 230-280 miljoner kronor. Resterande medel står Trafikverket och Region Stockholm för.

Avsiktsförklaringen innebär att samtliga parter kommer verka för genomföra nödvändiga åtgärder för en ombyggnation av Märsta station som idag är kraftigt underdimensionerad. Det krävs att Trafikverket och Region Stockholm också avsätter medel.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

mp_helsida_april
logistik_sigtuna_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

defacto_helsida
helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

centrum_sommar2022_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

connys_helsida
retro_helsida
nationaldag_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

2020_helsida
liber_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

outsider
centrum_sommar_outsider2022
retro_outsider
logistik_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nationaldag_out