defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Avsiktsförklaring om nytt Märsta station tecknas

En ny avsiktsförklaring för att bygga om Märsta station tecknas mellan Trafikverket, Region Stockholm och Sigtuna kommun.

centrum_artikel

För fyra år sedan ingick kommunen en avsiktsförklaring för att att rusta upp och bygga om Märsta station. Den föll dock något år senare på grund av att regeringen inte hade avsatt medel för byggnationen i sin nationella plan.

Nu avser kommunen teckna ett nytt avtal med Trafikverket och Region Stockholm i mål om att regeringen till nästa Nationella plan kan avsätta medel för ombyggnationen. För Sigtuna kommuns del kostar utredningsarbetet 10-12 miljoner kronor och själva delen av investeringen cirka 230-280 miljoner kronor. Resterande medel står Trafikverket och Region Stockholm för.

Avsiktsförklaringen innebär att samtliga parter kommer verka för genomföra nödvändiga åtgärder för en ombyggnation av Märsta station som idag är kraftigt underdimensionerad. Det krävs att Trafikverket och Region Stockholm också avsätter medel.

ridskola2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
vardcentral_helsida
dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider