moderaterna_riksdag
Foto: Mats Lagergren/Svenska kyrkan

Avlidna minskar bland kommuninvånare

Mellan 18:e april och 2:a maj har en kommuninvånare avlidit med covid-19.

Antalet dödsfall bland kommuninvånarna med covid-19 mattas av, under perioden 18 april-2 maj avled en person. Totalt i kommunen har 103 kommuninvånare avlidit med covid-19. Åldersstandardiserat per 100 000 invånare är 301,6 vilket är en av landets högsta siffror, bara Älvkarleby och Sundbyberg har högre siffra. Väsby ligger strax efter Sigtuna på plats 4.

Ålderstandardiserat innebär antal dödsfall i relation till befolkningsmängd. Av samtliga avlidna i kommunen har 36 procent varit på särskilt boende och 26 procent bland personer med hemtjänst.

Källa: Socialstyrelsen

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

defacto_helsida
2020_helsida
jul2021
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

centrum_helsida2020
mp_host_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

valsta-jul_helsida
connys_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

mp-outsider
jul_outsider
connys
valsta_jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
stationshusen_out
dack-outsider
julmarknad_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider