sommar
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Avgörande kval väntar Skånela

Skånela vann den viktiga kvalmatchen mot RP Linköping och nu väntar tredje och avgörande på onsdag: - Det satt skönt, vi gör en jättebra match, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

Matchen var jämn i cirka 20 minuter då lagen följdes åt, sen ryckte Skånela åt sig mål för mål och i paus var det 13-9. Efter paus hade man fortsatt grepp och ledde konstant med 6-7 bollar. Nyckeln till seger var enligt tränare Fredrik Söderberg bra målvaktsspel, tajt försvarsspel och att man fick kontringar som resulterade i mål. Slutresultatet skrevs till 27-18 och en avgörande match väntar på onsdag hemma i Märsta:
– Vi får matchen dit vi vill och inte tvärtom som i Linköping, det var tufft försvarsspel och vi får kontringar, en stabil och riktigt bra match, säger Söderberg.

RP vann det första kvalmatchen i Linköping, ”Chippen” är noga med att inte ta ut någon seger i förskott:
– Inget är klart, nu är det nytt fokus på onsdag, vi ska tuta och köra. Vi samlas i morgon och går igenom detta.

Målen
Andersso 10, Lundin 3, Wislander 3, Ekwall 2, Küller 2, Nygårds 2, Vinelund, Gotthold, Viklund

sommar_centrum
arlanda_golf_juli
defacto_helsida
sigtunavatten_standard
helgens matcher

Ödesmatch för MIK

Fotboll Nu är det bara enstaka vecka/veckor kvar att spela. Division 4 spelas klart men Märsta i trean har två matcher kvar medan RIK i femman spelar in i oktober.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
allsvenskan

Karlsson: Vi kan vara topp fyra

Handboll På lördagen startar Allsvenskan för Skånela med bortamatch mot Kungälv: - Har vi alla friska kan vi vara topp fyra, säger tränare Jimmy Karlsson.

Helgens matcher: Arlanda går för avancemang

Fotboll FC Arlanda kan i praktiken säkra avancemang om man besegrar Håbo samtidigt som Uppsala-Kurd tappar poäng i helgen. Märsta IK har en viktig jumbofinal mot Brottby och i sjuan är det ett getingbo som Märsta Syrianska nu leder med en poäng före Arlanda2.

arlanda_golf_juli2_outsider
connys
defacto_outsider
nrh