moderaterna_panorama
Foto: Magasinet

Avgift för uteserveringar slopas

Kommunstyrelsen föreslår att avgifter för uteserveringar och torghandel slopas i år för näringsidkare.

På måndag avser Kommunstyrelsen fatta beslut om att avgifter för uteservering och torghandel slopas för 2021, det för att stötta det lokala näringslivet samt att som lättnat för att fler ska flytta ut sin verksamhet under den rådande pandemin med restriktionerna som föreligger. Det slutgiltiga beslutet fattas sen av Kommunfullmäktige. de uteblivna intäkterna till följd av beslutet uppgår till 570 000 kronor. Pengar som Kommunstyrelsen finansierar genom potten för oförutsedda händelser.

marinan_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

connys_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
nrh
mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider