defacto_pan2020
Foto: Magasinet

Avgift för uteserveringar slopas

Kommunstyrelsen föreslår att avgifter för uteserveringar och torghandel slopas i år för näringsidkare.

centrum_artikel

På måndag avser Kommunstyrelsen fatta beslut om att avgifter för uteservering och torghandel slopas för 2021, det för att stötta det lokala näringslivet samt att som lättnat för att fler ska flytta ut sin verksamhet under den rådande pandemin med restriktionerna som föreligger. Det slutgiltiga beslutet fattas sen av Kommunfullmäktige. de uteblivna intäkterna till följd av beslutet uppgår till 570 000 kronor. Pengar som Kommunstyrelsen finansierar genom potten för oförutsedda händelser.

2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

happyhomes_sommar2020
coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
EXTRA

Sigtuna kommun närmar sig 50 000

Nyheter Sigtuna kommun växer med 573 invånare under 2020: - Det som gör att folkmängden i Sigtuna ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 5 226 inflyttade, jämfört med 4 848 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_out
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider