panorama_centrum
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Äventyrsgolfen invigdes

Äventyrsgolfen invigdes på torsdagen i Sigtuna stad av bland annat Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst: - Vi har diskuterat olika sätt att försöka få in historiska inslag i stadsbilden i Sigtuna stad och det Sigtuna IF nu gjort på äventyrsgolfbanan är ett utmärkt exempel på hur man kan göra det på ett roligt och pedagogiskt sätt, säger Holst.

Som en del av utvecklingen av strandpromenaden har en äventyrsgolf byggts under våren, på torsdagen var det invigning. Borgmästarängen står sedan förra året klar och har möjliggjort för aktivitet i ett område av Sigtuna som upplevdes som otryggt och folktomt. Äventyrsgolfen väntas locka tusentals både från kommunen och utifrån till strandpromenaden.
– Det är imponerande att se hur bra Sigtuna IF fått till den så fint ombyggda minigolfbanan med Sigtuna-specifika banor. Den är ett utmärkt komplement till det kommunen gjort på Borgmästarängen och arbetar med längs Strandpromenaden, säger Olov Holst.

Olov Holst berättar vidare att man diskuterat olika sätt att försöka få in historiska inslag i stadsbilden i Sigtuna stad och det Sigtuna IF gjort med äventyrsgolfbanan är ett utmärkt exempel menar han. Upplägget mellan kommunen och Sigtuna IF är att Sigtuna IF arrenderar marken, men äger banan, man har också bekostat äventyrsgolfen själva medan kommunen stått för infrastruktur, parkbänkar och liknande.

liber_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

ewas_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

2020_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
marina_outsider
nrh