panorama_centrum

Även barn kan drabbas av covid-19

Barn kan också drabbas av covid-19 och nu rapporteras om Mis-C en långtidscovid.

SVT Stockholm rapporterar om att långtidscovid kan drabba barn, MIS-C.
– Vissa går i skolan, vissa är helt sängliggande, säger Malin Ryd Linder, överläkare på specialistmottagningen för långtidssjuka barn i Stockholm, till SVT Stockholm.

Över 200 barn i Region Stockholm har fått diagnosen, snittåldern är 11-13 år. Det finns inga riktlinjer för hur barnen ska behandlas och man har ännu inte sammanställt siffror för hela riket. Några symtom för långtidscovid är trötthet eller återkommande infektionsproblem, halsont, huvudvärk och illamående, koncentrationssvårigheter och minnesluckor.

liber_helsida
ewas_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
nrh
centrum_sommar_outsider2022