center_pan21

Även barn kan drabbas av covid-19

Barn kan också drabbas av covid-19 och nu rapporteras om Mis-C en långtidscovid.

centrum_artikel

SVT Stockholm rapporterar om att långtidscovid kan drabba barn, MIS-C.
– Vissa går i skolan, vissa är helt sängliggande, säger Malin Ryd Linder, överläkare på specialistmottagningen för långtidssjuka barn i Stockholm, till SVT Stockholm.

Över 200 barn i Region Stockholm har fått diagnosen, snittåldern är 11-13 år. Det finns inga riktlinjer för hur barnen ska behandlas och man har ännu inte sammanställt siffror för hela riket. Några symtom för långtidscovid är trötthet eller återkommande infektionsproblem, halsont, huvudvärk och illamående, koncentrationssvårigheter och minnesluckor.

bostad_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

helsida_var2021

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

defacto_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
mp-outsider
bostad_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
nrh