panorama_centrum
Aurora17 ska öva vid Arlanda måndag 18:e september. Foto: Niklas Englund/Försvarsmakten

Aurora17 övar vid Arlanda

Redan på måndag kan det bli ett ”herrans liv” kring Arlanda då det ska övas på att försvara flygplatsen i samband med Aurora17.

Den stora militärövningen Aurora17 kommer att synas på flera sätt runt kommunen, främst i samband med transporter på väg 263 och kring Arlandaområdet på E4:an. Aurora17 inleddes 11:e september, men på onsdag kan den bli verklighet även för kommuninvånare. Då finns risk att man ser en hel del militärfordon och luftmaskiner kring Arlanda.

Enligt Aftonbladet ska man öva på att slå ut en luftlandsättning vid Arlanda och i samband med de kommer det att bli mycket rörelse av militärfordon som förflyttar sig söderut till trakten kring Nyköping för att öva kustförsvar med luft, marin- och markförband.

P4 Uppland rapporterar att soldaterna även ska öva på ett anfall som berör Märsta, Bålsta med omnejd den 22:a september.

connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida
ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
moderat_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022