sigtunahem_feb

Gick till attack med kniv på bensinstation

En man greps efter att ha gått till attack med en kniv inne på en bensinstation: - Han är misstänkt för brott mot knivlagen, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

centrum_sportlov

Vid 20.30-tiden på söndag kväll gick en person beväpnad med kniv in på en bensinstation i Arlandastad. Där inne ska det enligt uppgift till märsta.nu ha uppstått tumult och polis tillkallades.
– Han blev hotfull för att han skickades ut från tvätthallen, säger en person i butikspersonalen till märsta.nu

Polisen uppger på måndag morgon att den misstänkte greps misstänkt för brott mot knivlagen.
– Det blev någon form av tjafs och mannen var hotfull, det kan bli mer av detta senare men det är vad jag har just nu, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral till märsta.nu

februari

Polisen höll medborgarmöte i Valsta

Notiser Under onsdagskvällen höll lokalpolisen ett medborgarmöte i Valsta: - Bra dialog med många bra synpunkter om hur vi kan göra Valsta tryggare och säkrare. Mötet var mycket uppskattat både från oss och boende i området, twittrar Emil Andersson, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

sigtuna_bygglov
EXTRA

Landsbygdsbor upprörda över skolsituation: Det är vanstyre

Nyheter Boende på landsbygden utanför Sigtuna är upprörda över att deras barn ska placeras på S:ta Gertruds skola istället för S:t Pers skola där familjerna redan har andra syskon: - Det här drabbar många området hårt men kommunen visar inte särskilt mycket förstående. Enligt skollagen har alla barn rätt till den närmaste skolan men i det här fallet är man inte så petiga, säger Mikael Nybrink, förälder.

forskontor

Förskolebarn ska lockas till läsning

Nyheter Märsta bibliotek gör en satsning för att fler barn ska läsa böcker: - Med Bokäventyret slår vi ”två flugor i en smäll”. Dels visar vi att böcker kan vara minst lika spännande som exempelvis dataspel och dels uppmuntrar vi till fantasi och kreativitet i samspel mellan barn och vuxna, säger Maria Edin, lärare på Sigtuna Kulturskola.

sportlov
valet2018

Khalifa kandiderar inte till ny mandatperiod

Politik Hårt kritiserade Ibrahim Khalifa kommer inte att kandidera till kommunfullmäktige i höstens val: - Jag är stolt över att jag fick vara med och utveckla kommunens skolor vilket har gett fler barn en bra start i livet och ledde till att kommunen utsågs till årets skolförbättrare, säger Khalifa i ett pressmeddelande.

Klottrare togs på bar gärning

Blåljus Allmänhet ryckte in och tog en klottrare på bar gärning vid Märsta station under eftermiddagen: - Det var några ungdomsvärdar som tog fast honom och larmade polis, säger Sven Erik-Olsson vid Polisens ledningscentral.

Nyanlända flyttar ut från bostäder

Nyheter Nyanlända som haft bostad via Sigtuna kommun i två år kommer nu att få flytta vidare från sina kontrakt: - De familjer som bott två år i Sigtuna har samtliga flyttat ut antingen innan eller vid 2-årsperiodens slut, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande till märsta.nu

sigtunavatten_feb
vuxentutbildning
Festspecialisten – Standard
standard
objekt2
outsider_defacto
matcher_skanela
standard_ridskola
Norra Redovisningshuset
objekt3
objekt4
connys