bostadsformedling
Hendrik Nyman i fullmäktige. Lars Wedéns inlägg på Facebook om Nymans uttalande.

Attacken på Nyman: Vad f-n är detta?

Liberala medlemmarna Hendrik Nyman och Rodrigo Lunas insändare i märsta.nu i söndags skapade stor uppståndelse både lokalt och nationellt: - Vad f-n är detta, dundrade medlemmen Lars Wedén på Facebook.

centrum_artikel

Insändaren från Hendrik Nyman och Rodrigo Luna skapade turbulens i det liberala ledet. Artikeln snappades upp av olika riksmedier och partiledare Jan Björklunds framtid ifrågasattes. Dagens Nyheter plockade fram liberala statsvetaren Svend Dahl för uttalande:
– Det här är ju något som ligger under ytan och kommer att bubbla upp då och då. Samtidigt handlar det om två kommunpolitiker i Sigtuna, som inte är något jättestarkt fäste. Jag tror inte att man ska tillmäta det här enskilda fallet allt för stor betydelse, säger Dahl till DN.

Storm på Facebook
Även lokalt är inte alla helt överens med Luna och Nymans insändare. På Facebook diskuteras ”tilltaget” bland liberala medlemmar och företrädare. Cia Bentele kallar skrivelsen/uppståndelsen ”det är såååå pinsamt att hälften vore nog”. Veteranen Lars Wedén är mycket upprörd att döma av hans kommentarer på Nymans inlägg:
– Vad f-n är detta? Om man uttalar sig på detta sätt för vår förening måste det vara förankrat. Mycket, mycket dåligt!

Hendrik Nyman är ordförande för Liberalerna i Sigtuna kommun, men han klargör att både han och Rodrigo Luna utrycker sig privat och inte i partiföreningens namn.

Delade meningar om burkiniförbudet
Det är andra gången inom en dryg vecka som det råder delade meningar inom Liberalerna. Vad märsta.nu erfar är även minst två företrädare kritiska till gruppledare Pernilla Bergqvists agerande att förbjuda försäljning och uthyrning av burkini i kommunens badhus. Även där har Liberalerna tagit diskussionen offentligt och både Cia Bentele och Lars Wedén kritiserar beslutet. Daniel Hedlund har delade meningar medan Hendrik Nyman applåderade Bergqvists agerande.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
sommar_sigtuna2020
kaa_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
studeravidare_helsida
connys_helsida
speedy_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
nrh
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
kaa_outsider