arlandagk_panorama
Hendrik Nyman i fullmäktige. Lars Wedéns inlägg på Facebook om Nymans uttalande.

Attacken på Nyman: Vad f-n är detta?

Liberala medlemmarna Hendrik Nyman och Rodrigo Lunas insändare i märsta.nu i söndags skapade stor uppståndelse både lokalt och nationellt: - Vad f-n är detta, dundrade medlemmen Lars Wedén på Facebook.

centrum_pask

Insändaren från Hendrik Nyman och Rodrigo Luna skapade turbulens i det liberala ledet. Artikeln snappades upp av olika riksmedier och partiledare Jan Björklunds framtid ifrågasattes. Dagens Nyheter plockade fram liberala statsvetaren Svend Dahl för uttalande:
– Det här är ju något som ligger under ytan och kommer att bubbla upp då och då. Samtidigt handlar det om två kommunpolitiker i Sigtuna, som inte är något jättestarkt fäste. Jag tror inte att man ska tillmäta det här enskilda fallet allt för stor betydelse, säger Dahl till DN.

Storm på Facebook
Även lokalt är inte alla helt överens med Luna och Nymans insändare. På Facebook diskuteras ”tilltaget” bland liberala medlemmar och företrädare. Cia Bentele kallar skrivelsen/uppståndelsen ”det är såååå pinsamt att hälften vore nog”. Veteranen Lars Wedén är mycket upprörd att döma av hans kommentarer på Nymans inlägg:
– Vad f-n är detta? Om man uttalar sig på detta sätt för vår förening måste det vara förankrat. Mycket, mycket dåligt!

Hendrik Nyman är ordförande för Liberalerna i Sigtuna kommun, men han klargör att både han och Rodrigo Luna utrycker sig privat och inte i partiföreningens namn.

Delade meningar om burkiniförbudet
Det är andra gången inom en dryg vecka som det råder delade meningar inom Liberalerna. Vad märsta.nu erfar är även minst två företrädare kritiska till gruppledare Pernilla Bergqvists agerande att förbjuda försäljning och uthyrning av burkini i kommunens badhus. Även där har Liberalerna tagit diskussionen offentligt och både Cia Bentele och Lars Wedén kritiserar beslutet. Daniel Hedlund har delade meningar medan Hendrik Nyman applåderade Bergqvists agerande.

defacto_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

colorama_april2
logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

centrum_pask_helsida
bonava_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

happyhomes_2019
fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

sigtunavatten_standard
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

valsta_utveckling_2
bonava_outsider
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
colorama_april
fme_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider