sommar
Hendrik Nyman i fullmäktige. Lars Wedéns inlägg på Facebook om Nymans uttalande.

Attacken på Nyman: Vad f-n är detta?

Liberala medlemmarna Hendrik Nyman och Rodrigo Lunas insändare i märsta.nu i söndags skapade stor uppståndelse både lokalt och nationellt: - Vad f-n är detta, dundrade medlemmen Lars Wedén på Facebook.

marstakalaset_artikel

Insändaren från Hendrik Nyman och Rodrigo Luna skapade turbulens i det liberala ledet. Artikeln snappades upp av olika riksmedier och partiledare Jan Björklunds framtid ifrågasattes. Dagens Nyheter plockade fram liberala statsvetaren Svend Dahl för uttalande:
– Det här är ju något som ligger under ytan och kommer att bubbla upp då och då. Samtidigt handlar det om två kommunpolitiker i Sigtuna, som inte är något jättestarkt fäste. Jag tror inte att man ska tillmäta det här enskilda fallet allt för stor betydelse, säger Dahl till DN.

Storm på Facebook
Även lokalt är inte alla helt överens med Luna och Nymans insändare. På Facebook diskuteras ”tilltaget” bland liberala medlemmar och företrädare. Cia Bentele kallar skrivelsen/uppståndelsen ”det är såååå pinsamt att hälften vore nog”. Veteranen Lars Wedén är mycket upprörd att döma av hans kommentarer på Nymans inlägg:
– Vad f-n är detta? Om man uttalar sig på detta sätt för vår förening måste det vara förankrat. Mycket, mycket dåligt!

Hendrik Nyman är ordförande för Liberalerna i Sigtuna kommun, men han klargör att både han och Rodrigo Luna utrycker sig privat och inte i partiföreningens namn.

Delade meningar om burkiniförbudet
Det är andra gången inom en dryg vecka som det råder delade meningar inom Liberalerna. Vad märsta.nu erfar är även minst två företrädare kritiska till gruppledare Pernilla Bergqvists agerande att förbjuda försäljning och uthyrning av burkini i kommunens badhus. Även där har Liberalerna tagit diskussionen offentligt och både Cia Bentele och Lars Wedén kritiserar beslutet. Daniel Hedlund har delade meningar medan Hendrik Nyman applåderade Bergqvists agerande.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

kontor_thaifong

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sigtunavatten_standard
sommar_centrum

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

defacto_helsida

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

marstakalas_helsida
sommar

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

colorama_april2
nrh
colorama_april
connys
miljopris_outsider
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider