arlandagk_panorama
Hendrik Nyman i fullmäktige. Lars Wedéns inlägg på Facebook om Nymans uttalande.

Attacken på Nyman: Vad f-n är detta?

Liberala medlemmarna Hendrik Nyman och Rodrigo Lunas insändare i märsta.nu i söndags skapade stor uppståndelse både lokalt och nationellt: - Vad f-n är detta, dundrade medlemmen Lars Wedén på Facebook.

sportlov_centrum

Insändaren från Hendrik Nyman och Rodrigo Luna skapade turbulens i det liberala ledet. Artikeln snappades upp av olika riksmedier och partiledare Jan Björklunds framtid ifrågasattes. Dagens Nyheter plockade fram liberala statsvetaren Svend Dahl för uttalande:
– Det här är ju något som ligger under ytan och kommer att bubbla upp då och då. Samtidigt handlar det om två kommunpolitiker i Sigtuna, som inte är något jättestarkt fäste. Jag tror inte att man ska tillmäta det här enskilda fallet allt för stor betydelse, säger Dahl till DN.

Storm på Facebook
Även lokalt är inte alla helt överens med Luna och Nymans insändare. På Facebook diskuteras ”tilltaget” bland liberala medlemmar och företrädare. Cia Bentele kallar skrivelsen/uppståndelsen ”det är såååå pinsamt att hälften vore nog”. Veteranen Lars Wedén är mycket upprörd att döma av hans kommentarer på Nymans inlägg:
– Vad f-n är detta? Om man uttalar sig på detta sätt för vår förening måste det vara förankrat. Mycket, mycket dåligt!

Hendrik Nyman är ordförande för Liberalerna i Sigtuna kommun, men han klargör att både han och Rodrigo Luna utrycker sig privat och inte i partiföreningens namn.

Delade meningar om burkiniförbudet
Det är andra gången inom en dryg vecka som det råder delade meningar inom Liberalerna. Vad märsta.nu erfar är även minst två företrädare kritiska till gruppledare Pernilla Bergqvists agerande att förbjuda försäljning och uthyrning av burkini i kommunens badhus. Även där har Liberalerna tagit diskussionen offentligt och både Cia Bentele och Lars Wedén kritiserar beslutet. Daniel Hedlund har delade meningar medan Hendrik Nyman applåderade Bergqvists agerande.

EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

banner_trerosor
icavalsta_semlor

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

connys
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
arlandagolf

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

sangensemble
korpen_jan-feb
tonårsmordet

Familjen anmälde försvinnandet till polisen: Hände inget på tio dagar

Nyheter Tonåringen som mördades gick till skolan som vanligt 4:e februari men kom aldrig hem berättar en familjemedlem för SVT Veckans brott.

ridskola_2019_helsida

Märstabo lurade CSN

Notiser En man som under åren 2013-14 bodde i Märsta lyckades få ut 260 000 kronor i studiemedel trots att han inte studerade.

tonårsmordet

Kommunen avser se över rutiner

Nyheter Mordet i Märsta hanterades i SVT Veckans brott under måndagen och det nya som framkom var att kommunen kommer att se över om man kunde gjort något annorlunda.