defacto_pan
Hendrik Nyman i fullmäktige. Lars Wedéns inlägg på Facebook om Nymans uttalande.

Attacken på Nyman: Vad f-n är detta?

Liberala medlemmarna Hendrik Nyman och Rodrigo Lunas insändare i märsta.nu i söndags skapade stor uppståndelse både lokalt och nationellt: - Vad f-n är detta, dundrade medlemmen Lars Wedén på Facebook.

Insändaren från Hendrik Nyman och Rodrigo Luna skapade turbulens i det liberala ledet. Artikeln snappades upp av olika riksmedier och partiledare Jan Björklunds framtid ifrågasattes. Dagens Nyheter plockade fram liberala statsvetaren Svend Dahl för uttalande:
– Det här är ju något som ligger under ytan och kommer att bubbla upp då och då. Samtidigt handlar det om två kommunpolitiker i Sigtuna, som inte är något jättestarkt fäste. Jag tror inte att man ska tillmäta det här enskilda fallet allt för stor betydelse, säger Dahl till DN.

Storm på Facebook
Även lokalt är inte alla helt överens med Luna och Nymans insändare. På Facebook diskuteras ”tilltaget” bland liberala medlemmar och företrädare. Cia Bentele kallar skrivelsen/uppståndelsen ”det är såååå pinsamt att hälften vore nog”. Veteranen Lars Wedén är mycket upprörd att döma av hans kommentarer på Nymans inlägg:
– Vad f-n är detta? Om man uttalar sig på detta sätt för vår förening måste det vara förankrat. Mycket, mycket dåligt!

Hendrik Nyman är ordförande för Liberalerna i Sigtuna kommun, men han klargör att både han och Rodrigo Luna utrycker sig privat och inte i partiföreningens namn.

Delade meningar om burkiniförbudet
Det är andra gången inom en dryg vecka som det råder delade meningar inom Liberalerna. Vad märsta.nu erfar är även minst två företrädare kritiska till gruppledare Pernilla Bergqvists agerande att förbjuda försäljning och uthyrning av burkini i kommunens badhus. Även där har Liberalerna tagit diskussionen offentligt och både Cia Bentele och Lars Wedén kritiserar beslutet. Daniel Hedlund har delade meningar medan Hendrik Nyman applåderade Bergqvists agerande.

sommar_centrum
sbrf_helsida
colorama_april2
defacto_helsida
sommar

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

fme_helsida

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sigtunavatten_standard

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

ica_valsta_choklad

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

happyhomes_2019

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

defacto_outsider
connys
sbrf_outsider
sportfiske_sommar
fme_outsider
nrh
colorama_april