liber_pan
Foto: Arkiv/Lillian Andersson

Attacken mot sommarfritids: Uruselt

Socialdemokraterna fortsätter kritisera den moderatledda kommunledningen för att Rävsta sommarfritids begränsas till bara vissa utvalda skolbarn: - Vill man som förälder försöka boka en eller flera av de 35 fria platserna som finns så kostar det 300 kr per barn. Socialdemokraterna har sedan länge beslutat om att skolan i Sigtuna ska vara helt kostnadsfri. Detta är uruselt, säger Marie Axelsson (S) oppositionsråd, i ett pressmeddelande.

fraga_liberalerna

I våras kom beskedet från kommunen att Rävsta sommarfritids begränsas till enbart vissa utvalda skolor och att resterande kan få köpa sig en plats, det är dock begränsad tillgång på platser så alla som vill kommer inte kunna gå.

Sommarlovet startade på torsdagen, i samband med det kom attacken mot kommunledningen från Socialdemokraterna igen. Alla barn ska ha möjlighet att gå på Rävsta sommarfritids menar oppositionsrådet Marie Axelsson (S). Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden, har tidigare sagt till märsta.nu att skolor som erbjudit sommarfritids kunnat göra aktiviteter och utflykter till bland annat Rävsta:
– Vi bor i en fantastisk kommun med närhet till natur och bad och spännande utflyktsmål. Kultur- och fritid erbjuder även 35 platser på Rävsta som står till förfogande till alla barn i kommunen mot en avgift, så har det även varit tidigare år så det är inget nytt, sa Bergqvist i våras.

”Gjorde inget åt saken”
Pernilla Bergqvist tillbakavisar den nya kritik som Axelsson lyfter fram:
– Liberalerna finner det ytterst anmärkningsvärt hur nya oppositionsrådet agerar. Om Marie Axelsson (S) tycker det är uruselt att de 35 fria platserna på Rävsta kostar 300 kr per barn borde hon själv ha agerat under de år hon satt som ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Dessa taxor för de fria platserna har ju kommunen haft i flera år. Hon hade chansen i flera år att ändra på detta. Nu gjorde hon inte det, utan passar på att anklaga andra för saker som hon själv har varit högst delaktig och ledande i. Med detta uttalande kritiserar hon därför faktiskt sig själv och det arbete hon som ordförande uträttat i kultur- och fritidsnämnden under tidigare år när hon själv hade samma princip. Vi antar att det finns olika sätt att bedriva valrörelse, skriver Pernilla Bergqvist i ett uttalande till redaktionen.

manskold_helsida
speedy_vinter_helsida
kristina_helsida
meko_helsida
julen_helsida
connys_helsida
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

happyhomes_sommar2020

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

julen_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out
kristina_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider