defacto_pan
Marie Axelsson kritiserar den trasiga bryggan på StrandpromenadenFoto: Marie Axelsson/Facebook

Attacken kommunledningen: Varför lagas inte bryggan?

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) ger nya kommunledningen en känga för att man låtit en brygga på strandpromenaden förfalla.

Valtemperaturen hettas onekligen upp, nu vända på många stenar bland politikerna för att reda ut vems fel det är att något blir fel. Marie Axelsson (S), oppositionsråd, ger Olov Holst (M) en känga för att en brygga på strandpromenaden är i behov av reparation. Detta trots att de uppfördes under Socialdemokraternas tid och först i år har de stått under nya Regnbågskoalitionens förvaltning:
– Sjunkande bryggor och kollapsad kajkant mitt på strandpromenaden.
Den moderatledda alliansen har suttit i majoritet i snart ett år…. Bryggan sjönk i våras. En sk cykelställsfråga kan tyckas men ändå viktig för staden. En sådan här sak ska åtgärdas omgående när den uppstår, skriver Marie Axelsson i ett inlägg på Facebook.

När märsta.nu söker Olov Holst om utspelet frågar han sig om man nu ska glömma 15 års ”vanskötsel” av Socialdemokraterna:
– En ekonomi körd i botten, mygel, vänskapskorruption, galloperande ökning av otryggheten och en kommunal kärnverksamhet som inte levererar den kvalitet invånarna har rätt att kräva. Men i Axelssons värld är en trasig brygga viktigare.

Holst försäkrar att kommunledningen kommer att leverera en upprustad strandpromenad:
– Tyvärr går det bara inte att fixa allt på en gång. Det är för mycket som måste lagas efter Axelssons och socialdemokraternas framfart.

valet2018

Rödgrönt samarbete i opposition

Politik De rödgröna, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Miljöpartiet, har enats om ett valtekniskt samarbete i opposition för den kommande mandatperioden: - I de flesta kommuner gör man liknande överenskommelser för att få till en likvärdig påverkansmöjlighet och insyn i nämnder och styrelser. Rent politiskt jobbar socialdemokraterna för att få ut sin politik till väljarna genom att lägga fram egna förslag, säger Marie Axelson (S), tjänstledigt oppositionsråd.

centrumbanner

Eddaskolan med i landets största kemiexperiment

Ung & Student Klas 3B på Eddaskolan var med på Kemins dag förra veckan: - Vi lärde oss hur man ska tänka när man tillverkar läkemedel eftersom matsmältningsorganen har olika pH - magen är sur och tarmen är basisk, berättar klassläraren Katarina Stenman.

hostlov_sigtuna
defacto_host2018
happy_homes_juli
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

sportfiske_banner
komvuxq3_4
outsider
sbrf_sep
objekt4
objekt3
objekt2
sigtunavatten_standard
connys
nrh_sigtuna