defacto_pan
Marie Axelsson kritiserar den trasiga bryggan på StrandpromenadenFoto: Marie Axelsson/Facebook

Attacken kommunledningen: Varför lagas inte bryggan?

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) ger nya kommunledningen en känga för att man låtit en brygga på strandpromenaden förfalla.

Valtemperaturen hettas onekligen upp, nu vända på många stenar bland politikerna för att reda ut vems fel det är att något blir fel. Marie Axelsson (S), oppositionsråd, ger Olov Holst (M) en känga för att en brygga på strandpromenaden är i behov av reparation. Detta trots att de uppfördes under Socialdemokraternas tid och först i år har de stått under nya Regnbågskoalitionens förvaltning:
– Sjunkande bryggor och kollapsad kajkant mitt på strandpromenaden.
Den moderatledda alliansen har suttit i majoritet i snart ett år…. Bryggan sjönk i våras. En sk cykelställsfråga kan tyckas men ändå viktig för staden. En sådan här sak ska åtgärdas omgående när den uppstår, skriver Marie Axelsson i ett inlägg på Facebook.

När märsta.nu söker Olov Holst om utspelet frågar han sig om man nu ska glömma 15 års ”vanskötsel” av Socialdemokraterna:
– En ekonomi körd i botten, mygel, vänskapskorruption, galloperande ökning av otryggheten och en kommunal kärnverksamhet som inte levererar den kvalitet invånarna har rätt att kräva. Men i Axelssons värld är en trasig brygga viktigare.

Holst försäkrar att kommunledningen kommer att leverera en upprustad strandpromenad:
– Tyvärr går det bara inte att fixa allt på en gång. Det är för mycket som måste lagas efter Axelssons och socialdemokraternas framfart.

frisyr_december

Politiker: Trygghetscentret ska öka servicen

Politik Trygghetscentret ska även ge ökad service i och med det centrala läget och kortare kontaktvägar till kommun och myndigheter: - Vi har också stora förhoppningar att invånarna kommer uppleva ökad service genom det centrala läget och lättillgängligheten. Att känna sig trygg ger frihet och är grundläggande för invånarna och vi lovar fortsätta arbetet med satsningen ”Trygga Sigtuna”, uppger den alliansledda kommunledningen i ett uttalande.

sigtunavatten_standard
outsider

Besvärligt väglag i trafiken

Notiser Det råder i praktiken ishalka i hela vägnätet i kommunen, detta efter gårdagens sjunkande temperatur i kombination med underkylt regn.

sigtuna_funkis

Bättre läge för Arlanda idag

Notiser Läget i flygtrafiken på torsdagen är bättre än i onsdags kväll då två av tre banor stängdes ner: - Det ser betydligt bättre ut idag. Vi har två banor öppna men vi räknar med att flygen kan ha 15 minuters förseningar, säger Åsa Öhman pressansvarig på Swedavia till SVT Stockholm.

korpen_jan-feb

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

banner_trerosor
nrh
connys
funkis_2