defacto_pan2020
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Åtta rymde från Migrationsverket

Under natten skedde en rymning från Migrationsverket i Märsta.

Åtta personer rymde från Migrationsverket under natten. En person återfanns senare rapporterar SVT Stockholm. Migrationsverkets presschef Per EK säger till SVT att man ska titta på hur det kunde ske. Det är inte första gången en rymning sker från Migrationsverket i Märsta.
– De gjorde hål i en ventilationslucka i en förvarstagens rum, sen gjorde de hål väggen med ett sågliknande verktyg. Efter det har de tagit sig ut från förvaret genom att knyta ihop flera lakan, säger Per Ek till SVT Stockholm

Polisen söker efter de sju som fortfarande är på fri fot. En ambulans kom till Migrationsverket vid 1-tiden i natt i ett annat ärende och upptäckte rymningen.
– Det sker rymningar då och då, men inte exakt så här. Det här är ett förvar och inte ett fängelse. Men i det här fallet har vi inte lyckats, fortsätter Per Ek.

happy_homes_mars
marina_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

festspec_corona_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

ridskola_2020_outsider
marina_outsider
speedy_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider