defacto_pan2020
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Åtta procent har fått minst en dos

Åtta procent av kommuninvånarna har nu fått sin första vaccindos och 3,2 procent har fått sin andra dos dessutom.

centrum_artikel

Vaccineringen i kommunen går vidare. Av samtliga över 18 år hade åtta procent av befolkningen fått sin första dos, 3,2 procent har dessutom fått sin andra dos. Totalt rör dig sig om 3002 personer enligt siffror från Vaccinationsregistret som Newsworthy har sammanställt.

Just nu vaccineras 80+ i Region Stockholm och inom kort startar vaccinering av 70+. Via 1177.se kan man följa prioriteringsordningen av vaccinering. Vaccineringen av äldre är prioriterad då tre av tio som avlidit med covid-19 varit även 70 år. I hela länet har drygt var fjärde invånare över 70 år fått minst en dos. Över en miljon är nu vaccinerade i Region Stockholm. Men i den här takten kommer man inte att nå vaccinationsmålet om att erbjuda alla vaccin till sista juni. Snarare kommer tre av tio ha erbjudits vaccins tills dess.

På kommunnivå har Sigtuna med sina åtta procent vaccinerade bara Vaxholm, Sollentuna, Sundbyberg och Solna bakom sig i andelen vaccinerade. Vaccinationstakten har dock med hur många äldre det finns i kommunen. Sigtuna har en av landets yngsta kommuner.

rentawreck_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
Moderaterna_helsida2021
sigtunastad_helsida
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
nrh
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider