moderaterna_panorama
Eric Kling, fastighets- och IT-ansvarig på Sigtunahöjden, visar upp en av laddstolparnaFoto: Sigtunahöjden

Åtta nya laddplatser till Sigtuna

Sigtuna kommun lanserar laddplatser och nu kommer även Sigtunahöjden med åtta nya platser som vem som helst kan ladda i.

1:a juli inför Sigtuna kommun avgifter på laddplatser. Det ska även investeras i ett antal nya laddplatser. Sigtunahöjden kommer också att lansera laddplatser. Åtta nya platser har installerats i samarbete med Vattenfall.
– Vi vill skapa mervärde för hela Sigtuna och bidra till att få ned den fossila bränsleförbrukningen i Sverige, säger Lotta Boman, ägare och VD på Sigtunahöjden.

Laddningen kommer kosta 5 kr/kwh vilket är dyrare än kommunens avgift på 4 kr/kwh.
– Vårt syfte var att hitta laddningsstolpar som fungerar för många bilmärken och är samtidigt enkla att använda. Vi välkomnar bilister med elbil och uppmuntrar fler att investera i elbil och köra längre sträckor med dem, säger Eric Kling, fastighets- och IT-ansvarig på Sigtunahöjden.

defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
nrh
connys
moderat_outsider