panorama_centrum

Åtta års fängelse för mordförsök i Valsta

En 19-årig man döms för mordförsök i Valsta i våras. Han sköt en jämnårig man i närheten av en skola.

Domen för skjutningen utanför en skola i Valsta meddelades av Attunda tingsrätt på måndagen, en 19-årig man döms för mordförsök till åtta års fängelse, han ska också betala skadestånd på 215 000 kronor till mannen som skottskadades. Mannen var i samband med fåordig och uttalade sig inte alls om händelsen trots att bevisning kunde knytas till han som gärningsperson.

19-åringen hade stämt träff med målsäganden innan händelsen och i samband med mötet så sköts han med två skott. Han ådrog sig livshotande skador. 19-åringen hävdar att en annan person skjutit mannen, han vill dock inte namnge vem det var. Sammantaget ansåg rätten att det finns bevisning som talar för att 19-åringen är den skyldige.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

ewas_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
nrh
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
swedol_outsider
connys
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider