defacto_pan2020

Åtta års fängelse för mordförsök i Märsta

En man döms till åtta års fängelse för mordförsök i centrala Märsta i mars.

centrum_artikel

I mars kallades polis till centrala Märsta sedan en man hittats knivhuggen i en lägenhet. En man greps i anslutning till brottet och nu har han dömts till åtta års fängelse för mordförsök. Mannen högg målsäganden med ett vasst föremål och flera stick träffade huvudet, övergreppen, armarna samt fingrarna. Ett av sticken var tio centimeter långt från vänstra skulderbladet till vänstra sidan av bröstkorgen.

De båda är bekanta med varandra sedan tidigare och är även arbetskamrater, då målsäganden klagat på att det inte fanns jobb blev gärningsmannen upprörd vilket eskalerade till den grad att han tog till vasst föremål. I lägenheten fanns även en kvinna och två barn som dock lämnade kort innan mannen började hugga målsäganden.

De båda ska ha varit påverkade av alkohol, gärningsmannen nekar till brott och säger sig inte minnas vad som har hänt. Han kunde dock tänka sig att medge misshandel. Kvinnan som var i lägenheten spelade in delar av händelseförloppet och teknisk bevisning har kunnat knyta gärningsmannen till brottet. Rätten skriver att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen vid det aktuella tillfället med två knivar som vapen utdelat flera hugg och stick mot målsäganden. Det anses inte finnas någon nödvärnsrätt som mannen kan hävda. Att han döms för mordförsök och inte grov misshandel har att göra med att en av skadorna var livshotande då målsäganden ådrog sig en punkterad lunga samt att stick utdelats mot huvudet.

sigtunahem_sokbostad
centrum_helsida2020
connys_helsida
brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
studeravidare_helsida
nrh
swedol_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider