panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Åtgärdsprogram för bättre äldreomsorgen

Sigtuna kommun har antagit ett åtgärdsprogram för att göra äldreomsorgen bättre.

Åtgärdsprogrammet innehåller 30 punkter, 17 av dessa ska redan implementerats enligt ett pressmeddelande från Sigtuna kommun. Målet är bättrad äldreomsorg. Tandemcyklar och djurbesök är två av punkterna på listan, nu kan äldre få sig en cykeltur eller besök av tjänstehundar med deras förare.
– Sigtuna kommun var ju dessutom först i landet med att ha kvalitetscertifierat alla särskilda boenden. Det säger något om kvaliteten inom äldreomsorgen och drivkraften att vilja göra det allra bästa för våra äldre, säger Kerstin Eriksson (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden

Sigtuna kommun har även utbildat personal i omvårdnad av personer i livets slutskede, förstärkt kompetensen inom demensvården samt ökat personal med legitimering som sjuksköterska eller fysio- och arbetsterapeuter. Träffpunkten i Märsta och Sigtuna är också en plats som de äldre kan träffas och genomföra aktiviteter.
– Jag är så otroligt stolt över allt fantastiskt som händer inom äldreomsorgen. Från satsningar på ny digital välfärdsteknik och aktiviteter för seniorer till kompetensutveckling av personalen och ökad bemanning. Listan är lång, uppger Annika Vogel, förvaltningschef för äldre- och omsorgsförvaltningen.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

2020_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
mp_helsida_april
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022