januari
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Återvinningen ökar på Black Friday

Det är ett ökat omlopp av förpackningar under coronapandemin och nu till Black Friday väntas en ökning av förpackningarna.

centrum_artikel

En 30-procentig ökning av paket väntas under Black Friday som är nu på fredag aviserar PostNord. Förpacknings- och tidningsinsamlingen har förberett sig för att fler även kommer att återvinna:
– Vi tycker givetvis att det är bra att så många återvinner även under pandemin. Genom återvinning värnar vi om miljön och varje insamlad förpackning gör skillnad. Men ökade mängder och förändrade beteendemönster innebär också utmaningar för oss. Totalt sett under året har vi sett en ökning med 10-15 procent fler förpackningar i våra flöden, och inför Black Friday och julhelgerna väntar vi oss en ännu större ökning, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

I kommunen finns det ett flertal insamlingsplatser i både Sigtuna, Märsta, Valsta och Rosersberg. Den populära insamlingen i Märsta Centrum togs dock nyligen bort på grund av misskötsel. Förpacknings- och tidningsinsamlingen uppmanar allmänhet även att anmäla fulla behållare eller stationer som behöver städas till deras hemsida.

prima_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

2020_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

januari_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
speedy_vinter2020_outsider
nrh
prima_outsider
moderat_outsider_jan
meko_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys