moderaterna_panorama
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Återhämtningen har startat men fortsatt ansträngt

Swedavia har fortfarande en ansträngd situation men ser ljust i tunneln för flygets återhämtning.

För femte kvartalet i rad redovisade Swedavia som driver Arlanda en förlust. Rörelseresultatet för årets andra kvartal uppgick till minus 489 miljoner kronor, omsättningen var 483 miljoner på samtliga flygplatser.
– Det är glädjande att smittspridningen i många länder avtar, att restriktioner hävs och att människor återigen kan resa och mötas. Det väcker hoppfullhet inte bara inom flygbranschen utan i hela samhället. Den återhämtning vi sett under andra kvartalets senare del sker dock från mycket låga nivåer och Swedavias resultat är därför fortsatt mycket starkt präglat av pandemins effekter, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Jonas Abrahamsson berättar att Swedavia nu förbereder si tillsammans med kunder och partners för att möta det uppdämda behovet att resa som pandemin inneburit. Resenärer återvänder och både befintliga och nya flygbolagskunder skalar upp sina verksamheter.
– Det är positivt för svensk tillgänglighet och därmed också för återhämtningen efter pandemin. Utvecklingen är dock helt beroende av hur smittspridningen runt om i världen utvecklas framöver och osäkerheten är därför mycket stor.

märsta.nu har tidigare rapporterat om Norwegian, SAS, Finnairs satsningar från Arlanda. Likaså har ett flertal flygbolag startat nya linjer från Arlanda, som Transavia till Paris.

defacto_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

connys_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
liber_helsida
ewas_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
nrh
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider