center_pan21
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Återhämtningen har startat men fortsatt ansträngt

Swedavia har fortfarande en ansträngd situation men ser ljust i tunneln för flygets återhämtning.

För femte kvartalet i rad redovisade Swedavia som driver Arlanda en förlust. Rörelseresultatet för årets andra kvartal uppgick till minus 489 miljoner kronor, omsättningen var 483 miljoner på samtliga flygplatser.
– Det är glädjande att smittspridningen i många länder avtar, att restriktioner hävs och att människor återigen kan resa och mötas. Det väcker hoppfullhet inte bara inom flygbranschen utan i hela samhället. Den återhämtning vi sett under andra kvartalets senare del sker dock från mycket låga nivåer och Swedavias resultat är därför fortsatt mycket starkt präglat av pandemins effekter, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Jonas Abrahamsson berättar att Swedavia nu förbereder si tillsammans med kunder och partners för att möta det uppdämda behovet att resa som pandemin inneburit. Resenärer återvänder och både befintliga och nya flygbolagskunder skalar upp sina verksamheter.
– Det är positivt för svensk tillgänglighet och därmed också för återhämtningen efter pandemin. Utvecklingen är dock helt beroende av hur smittspridningen runt om i världen utvecklas framöver och osäkerheten är därför mycket stor.

märsta.nu har tidigare rapporterat om Norwegian, SAS, Finnairs satsningar från Arlanda. Likaså har ett flertal flygbolag startat nya linjer från Arlanda, som Transavia till Paris.

centrum_helsida2020
bostad_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
mp_host_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020
andersojag

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
andersojag_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
eldsjal-outsider
connys
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider