januari
Bilen som körde in i VikingahallenFoto: Magnus Granhagen
En dunk i baksätetFoto: Polisen
Sladdar gick från motorhuven till förarsätetFoto: Polisen
Ett batteri i förarsätet var kopplat till motorhuvenFoto: Polisen

Åtalas och krävs på 190 000 kronor

Mannen som körde in i Vikingahallen åtalas nu och krävs på 190 000 kronor av Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Det var ungefär ett år sedan som en bil körde in i Vikingahallen mitt under en handbollsmatch. Mannen som körde bilen åtalas nu för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Sigtuna kommun kräver också mannen på 191 000 kronor för reparationskostnader för att återställa väggen. Mannen förnekar brott, han säger att bilen inte gick att svänga. Tidigare under dagen hade han varit hos en bilmekaniker och fått låna ett bilbatteri. I baksätet fanns också en bensindunk. De första vittnena som anlände trodde att det rörde sig om ett attentat då det gick sladdar från förarsätet till motorhuven.

Mannen misstänktes först för försök till mord men de misstankarna avskrevs då han han inte hade något uppsåt att döda någon, mannen uppgav i förhör att han inte ens visste om att det spelades handboll i hallen. Men i mannens fickor hittades något som man misstänkte var ett självmordsbrev där Bin Ladin nämndes, Palestina, att folk dör i Gaza och att han vill ge igen för Rysslands delaktighet i kriget i Syrien. Teorin om försök till mord avskrevs dock relativt omgående.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
januari_helsida
connys_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
meko_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

prima_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

connys
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
prima_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider_jan
centrum_sommar_out
meko_outsider