defacto_pan2020
Bilen som körde in i VikingahallenFoto: Magnus Granhagen
En dunk i baksätetFoto: Polisen
Sladdar gick från motorhuven till förarsätetFoto: Polisen
Ett batteri i förarsätet var kopplat till motorhuvenFoto: Polisen

Åtalas och krävs på 190 000 kronor

Mannen som körde in i Vikingahallen åtalas nu och krävs på 190 000 kronor av Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Det var ungefär ett år sedan som en bil körde in i Vikingahallen mitt under en handbollsmatch. Mannen som körde bilen åtalas nu för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Sigtuna kommun kräver också mannen på 191 000 kronor för reparationskostnader för att återställa väggen. Mannen förnekar brott, han säger att bilen inte gick att svänga. Tidigare under dagen hade han varit hos en bilmekaniker och fått låna ett bilbatteri. I baksätet fanns också en bensindunk. De första vittnena som anlände trodde att det rörde sig om ett attentat då det gick sladdar från förarsätet till motorhuven.

Mannen misstänktes först för försök till mord men de misstankarna avskrevs då han han inte hade något uppsåt att döda någon, mannen uppgav i förhör att han inte ens visste om att det spelades handboll i hallen. Men i mannens fickor hittades något som man misstänkte var ett självmordsbrev där Bin Ladin nämndes, Palestina, att folk dör i Gaza och att han vill ge igen för Rysslands delaktighet i kriget i Syrien. Teorin om försök till mord avskrevs dock relativt omgående.

vardcentral_helsida
connys_helsida
dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida

Cykelstölderna ökade under pandemin

Nyheter Cykelstölderna i kommunen ökade under pandemiåret: - Förvara cykeln på en säker plats, ha den gärna inlåst över natten om det finns möjlighet. Tänk även på att Id-märka cykeln så att den går att identifiera och anteckna ramnumret, säger Josefin Hamilton, ansvarig för skadeförebyggande verksamhet på If.

sigtunastad_helsida

Ny översiktsplan ska ut på samråd

Nyheter En ny översiktsplan passerade Kommunstyrelsen i måndags: - Syftet med översiktsplanen är att redovisa kommunens inriktning för den långsiktiga utvecklingen av den fysiska miljön med en tidshorisont till år 2035, säger Mats Weibull (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
Moderaterna_helsida2021

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

rentawreck_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
connys
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtunastad_outsider