center_pan21
Bilen som körde in i VikingahallenFoto: Magnus Granhagen
En dunk i baksätetFoto: Polisen
Sladdar gick från motorhuven till förarsätetFoto: Polisen
Ett batteri i förarsätet var kopplat till motorhuvenFoto: Polisen

Åtalas och krävs på 190 000 kronor

Mannen som körde in i Vikingahallen åtalas nu och krävs på 190 000 kronor av Sigtuna kommun.

Det var ungefär ett år sedan som en bil körde in i Vikingahallen mitt under en handbollsmatch. Mannen som körde bilen åtalas nu för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Sigtuna kommun kräver också mannen på 191 000 kronor för reparationskostnader för att återställa väggen. Mannen förnekar brott, han säger att bilen inte gick att svänga. Tidigare under dagen hade han varit hos en bilmekaniker och fått låna ett bilbatteri. I baksätet fanns också en bensindunk. De första vittnena som anlände trodde att det rörde sig om ett attentat då det gick sladdar från förarsätet till motorhuven.

Mannen misstänktes först för försök till mord men de misstankarna avskrevs då han han inte hade något uppsåt att döda någon, mannen uppgav i förhör att han inte ens visste om att det spelades handboll i hallen. Men i mannens fickor hittades något som man misstänkte var ett självmordsbrev där Bin Ladin nämndes, Palestina, att folk dör i Gaza och att han vill ge igen för Rysslands delaktighet i kriget i Syrien. Teorin om försök till mord avskrevs dock relativt omgående.

defacto_helsida
mp_host_helsida
eldsjal-helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

bostad_helsida
helsida_var2021
connys_helsida
centrum_helsida2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

andersojag

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
eldsjal-outsider
centrum_sommar_out