defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Åtalas för våldtäkt

En märstabo åtalas för våltäkten på Tingvalla i april.

sportlov_centrum

I mitten av april larmades pols till Tingvalla sedan en kvinna som sökt lägenhet lyckats fly och uppgett att hon blivit våldtagen. Förbipasserande ska ha ringt in till polisen om händelsen och efter en dag kunde man gripa en man för händelsen.

Nu har mannen som är 27 år gammal åtalas för brottet. Enligt åtalet ska mannen ha fört in fingrar i kvinnans vagina, hållit fast henne och dragit ner inne på golvet. Mannen nekar brott men det finns flera vittnen och teknisk bevisning som binder honom till brottet. Bland annat ska han ha befunnit sig på en pizzeria i närheten av brottsplatsen efter brottet och känt till att hans lägenhet spärrats av. Mannen och kvinnan ska ha varit bekanta med varandra innan och mannen visade intresse för sexuell relation som kvinnan dock ska avvisat.

korpen_jan-feb
banner_trerosor
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

icavalsta_semlor
ridskola_2019_helsida
connys
arlandagolf

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

defacto_helsida
nrh
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider