fastpartner_sommar2
Foto: Jamshid Jamshidi

Åtalas för våldtäkt

En märstabo åtalas för våltäkten på Tingvalla i april.

I mitten av april larmades pols till Tingvalla sedan en kvinna som sökt lägenhet lyckats fly och uppgett att hon blivit våldtagen. Förbipasserande ska ha ringt in till polisen om händelsen och efter en dag kunde man gripa en man för händelsen.

Nu har mannen som är 27 år gammal åtalas för brottet. Enligt åtalet ska mannen ha fört in fingrar i kvinnans vagina, hållit fast henne och dragit ner inne på golvet. Mannen nekar brott men det finns flera vittnen och teknisk bevisning som binder honom till brottet. Bland annat ska han ha befunnit sig på en pizzeria i närheten av brottsplatsen efter brottet och känt till att hans lägenhet spärrats av. Mannen och kvinnan ska ha varit bekanta med varandra innan och mannen visade intresse för sexuell relation som kvinnan dock ska avvisat.

steningeslottsommar
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

happy_homes_juli
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

sportfiskebanner2
vuxenutbildning2
sap_valet2018

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

val2018
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
forskontor
objekt2
connys
vuxentutbildning
outsider_defacto
sap_outsider
objekt3
objekt4
nfc_vinter
yearlingsales
outsider_moderat