centrum_panorama2020
Här greps två personer misstänkta för misshandeln i Sigtuna

Åtalas för anstiftan till grov misshandel

En man från Sigtuna i 50-årsåldern åtalas för anstiftan till grov misshandel sedan han lejt två personer att ge sig på en man som tidigare misshandlat honom.

Sigtunabon misshandlades och trakasserades ev en man i flera års tid, det kulminerade i början av juni då mannen misshandlades och ofredades med bajspåsar, något märsta.nu rapporterade om igår (onsdag).

Sigtunabon åtalas nu för anstiftan till grov misshandel sedan han lejt två personer att ge sig på mannen. Samtliga tre är häktade för grov misshandel samt sigtunabon för anstiftan till grov misshandel. Enligt åtalet ska två män ha slagit ner honom och därefter ha misshandlat honom med tillhyggen. De greps kort därpå på väg 263 vid Arlandastad.

Misshandeln skedde på öppen gata i centrala Sigtuna och många blev vittnen till händelsen. Till en polismans den åtalade sigtunabon ha sagt: Jag tar saken i egna händer. Därav kunde polisen snabbt koppla sigtunabon till misshandeln.

centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

defacto_helsida
happyhomes_2019
connys_helsida
teatergrillen_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.