defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Åtal för våldtäkt på gruppboende

En man i övre 20-årsåldern åtalas för våldtäkt som skedde på ett gruppboende i kommunen i höstas.

centrum_artikel

Mannen tvingade en flicka till sex i höstas. Flickan bodde på ett gruppboende i Märsta och hon hade frivilligt bjudit hem killen till boendet. Hon sa nej till sex men mannen tvingade henne ändå. Mannen är i övre 20-årsåldern och folkbokförd i en kommun söder om stan. Åklagaren yrkar i andra hand på oaktsam våldtäkt. Något som innebär att mannen borde vetat om att flickan inte deltagit frivilligt.

prima_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
meko_helsida
connys_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

januari_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

speedy_vinter_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.