moderaterna_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Åtal för skjutning i Rosersberg

En man i 50-årsåldern åtalas för att ha försökt skjuta ihjäl en annan man i Rosersberg i augusti.

I slutet av augusti försökte en man skjuta ihjäl en annan utanför Rosersberg. Nu har han åtalats för försök till mord. Enligt UNT var det med ett hagelgävar som mordförsöket begicks, ett 30-tal hagelkulor träffade mannen i magen, halsen, huvudet och skuldran. Mannen ådrog sig kraftiga skador och det ska ha varit tur att han inte dog av skadorna. Kammaråklagare Henrik Stiernblad har tidigare sagt till UNT att det rör sig om en familjetragedi. Den åtalade nekar till brott enligt tidningen.

connys_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

liber_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

mp_helsida_april

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
connys
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh