moderaterna_panorama

Åtal för att ha försökt resa med falska covidtest

Ett par från Strängnäs ertappades med falska covid-tester i samband med avresa från Arlanda.

Strängnäs tidning rapporterar att ett strängnäspar försökte checka in med falska covid-test på Arlanda. De skulle till Ryssland men resan slutade alltså i incheckningsdisken. De har nu åtalats för brukande av falsk urkund. När personalen i incheckningsdisken ringde företaget som ska ha utfärdat intyget så bekräftades att paret inte fanns id eras register.

Ett vittne som jobbade i incheckningen och som tittade på dokumenten uppgav att de såg ut som att något tippexat, kopierat och sen skrivit för hand på intyget. Nyligen dömdes en person för falskt test i samband med utresa och flera polisanmälningar har gjorts för att man visat upp falska test.

mp_helsida_april
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
liber_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

defacto_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
nrh
ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
moderat_outsider
connys
ridskola_2020_outsider