budget_panorama
Mattias Askerson (M)Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Askerson: Vi ger plats för högskoleprovet

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) vill att Sigtuna kommun upplåter platser för högskoleprovet som ställs in i höst på grund av coronapandemin.

fraga_liberalerna

UHR, Universitets och högskolerådet, som arrangerar högskoleprovet meddelade förra veckan att provet ställs in på grund av coronapandemin. Ett stort antal kommuner, bland annat Täby och Stockholm har erbjudit lokaler för att sprida ut provplatserna. Nu sållar sig Sigtuna kommun till skaran som kan erbjuda plats om provet genomförs som planerat.
– Coronapandemin har slagit hårt mot Sigtuna kommun. Arbetslösheten har nått rekordnivåer och hårdast har de unga drabbats. Samtidigt som pandemin allt mer har övergått till en arbetslöshetskris sitter regeringen handlingsförlamad. Istället för reformer och satsningar för att rusta våra unga inför att konjunkturen vänder låter man myndigheter ta beslut som grusar framtidsplaner. Det inställda högskoleprovet är ett av dem, skriver Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, i ett mail till märsta.nu

Askerson och andra moderatpolitiker vill att regeringen agerar och ser till att provet genomförs. Provet är planerat till 18:e oktober.
– När regeringen inte håller måttet har kommunpolitiker tagit över ledartröjan. Så även i denna fråga. Jag har, i likhet med andra moderata kommunpolitiker, tagit initiativ till att tillgängliggöra undervisningslokaler avgiftsfritt. Högskoleprovet kan genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Att ställa in är endast ett tecken på ovilja, fortsätter Askerson.

2020_helsida
manskold_helsida
helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
kkdk_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

meko_helsida
julen_helsida
speedy_vinter_helsida
kristina_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

speedy_vinter2020_outsider
kristina_outsider
centrum_sommar_out
nrh
manskold_outsider
outsider
sigtuna_vatten_outsider
julen_outsider
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
swedol_outsider
budget_outsider