panorama_centrum
Mattias Askerson Foto: Pressbild

Askerson siktar mot Riksdagen

Lokalpolitikern Mattias Askerson (M) satsar på att komma in i Riksdagen för Moderaterna - Jag vill att Sigtuna och norra Stockholms perspektiv och behov ska få en röst i Sveriges riksdag, skriver Mattias Askerson på Facebook.

Askerson var en av landets yngsta nämndordförande för några år sedan när han fick basa över Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Efter en mandatperiod som en av kommunens ledande politiker satsar han på att komma in i Riksdagen för Moderaterna. Provvalet pågår under denna vecka.
– Många frågor som är viktiga för oss i Sigtuna kommun och norra Stockholm beslutas dock någon annan stans. I riksdag och regering tas beslut om viktiga frågor för såväl vardagsliv som vardagspussel. Att du ska kunna ta dig fram som bilburen, till jobbet eller barnens ridlektion, att Arlanda kan utvecklas för både första sommarjobbet och våra möjligheter att resa och uppleva världen. Att underhållsskulden för järnvägen inte ska göra att du kommer sent till hämtningen på förskolan när du pendlar från jobbet, skriver Askerson i ett facebookinlägg.

Mattias Askerson är 28 år och bosatt i Märsta. Han är nöjd med det arbete som Moderaterna gjort i kommunen.
– Vi har gjort, vi gör och kan göra mycket genom kommunpolitiken. Det har vi visat under den gångna mandatperioden. Jag är stolt över att få vara en del av det laget och hoppas få förtroendet att vara det även under nästa mandatperiod.

Sigtuna kommun har under många år haft en riksdagsledamot i Björn von Sydow (S), direkt efter valet 2018 kallades Marie Axelsson in för tjänstgöring i (S). Återstår att se om kommunen får en ny riksdagsledamot efter valet 2022.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
marinan_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
marina_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider