center_pan21
Mattias Askerson Foto: Pressbild

Askerson siktar mot Riksdagen

Lokalpolitikern Mattias Askerson (M) satsar på att komma in i Riksdagen för Moderaterna - Jag vill att Sigtuna och norra Stockholms perspektiv och behov ska få en röst i Sveriges riksdag, skriver Mattias Askerson på Facebook.

centrum_artikel

Askerson var en av landets yngsta nämndordförande för några år sedan när han fick basa över Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Efter en mandatperiod som en av kommunens ledande politiker satsar han på att komma in i Riksdagen för Moderaterna. Provvalet pågår under denna vecka.
– Många frågor som är viktiga för oss i Sigtuna kommun och norra Stockholm beslutas dock någon annan stans. I riksdag och regering tas beslut om viktiga frågor för såväl vardagsliv som vardagspussel. Att du ska kunna ta dig fram som bilburen, till jobbet eller barnens ridlektion, att Arlanda kan utvecklas för både första sommarjobbet och våra möjligheter att resa och uppleva världen. Att underhållsskulden för järnvägen inte ska göra att du kommer sent till hämtningen på förskolan när du pendlar från jobbet, skriver Askerson i ett facebookinlägg.

Mattias Askerson är 28 år och bosatt i Märsta. Han är nöjd med det arbete som Moderaterna gjort i kommunen.
– Vi har gjort, vi gör och kan göra mycket genom kommunpolitiken. Det har vi visat under den gångna mandatperioden. Jag är stolt över att få vara en del av det laget och hoppas få förtroendet att vara det även under nästa mandatperiod.

Sigtuna kommun har under många år haft en riksdagsledamot i Björn von Sydow (S), direkt efter valet 2018 kallades Marie Axelsson in för tjänstgöring i (S). Återstår att se om kommunen får en ny riksdagsledamot efter valet 2022.

centrum_helsida2020

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

2020_helsida
helsida_var2021

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

bostad_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
defacto_helsida
dack-helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
swedol_outsider
dack-outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider