moderaterna_riksdag
Foto: Sigtuna kommun

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

Förra veckan rapporterade märsta.nu om Socialdemokraternas kritik mot Mattias Askerson (M) för att han JO-anmälde Migrationsverket på ”eget bevåg”. I samband med senaste mötet i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden ska det framkommit att Askerson skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson (S) i kommunens namn i mitten av september. Kritiken handlar nu om att han inte informerat nämnden i samband med sammanträdet i september utan först en månad senare.
– Varför rapporterade inte Askerson om brevet redan i september? Brevet borde absolut ha varit ett beslut för nämnden och detta är alltså ytterligare ett ordförandebeslut som mörkats för nämndledamöterna. Så här får det inte gå till inom politiken, säger Mia Hämäläinen Persson(S), 2:e vice ordförande i Utbildnings och arbetsmarknadsnämnden.

Socialdemokraterna skriver i ett pressmeddelande att man inte kan ha ett läge i politiken där kommunala beslut inte fattas rättsenligt, man hänvisar till ett fall från 2018 där Askerson fattade beslut om att neka personer som vistas illegalt i landet försörjningsstöd. Ett ärende som då inte anmäldes till nämnden trots att det var rätt i sak, men fel i hantering. Vilket Förvaltningsrätten slog fast.
– När ett fel har begåtts i någon kommunal verksamhet brukar normalt en utredning tillsättas för att vi i nämnden ska få information om omfattningen, har det gjorts på fler ställen och hur undviker vi att det sker igen. När det är en moderat ordförande som styr är det tydligen inte längre viktigt att utreda, säger Mia Hämäläinen Persson (S).

Mattias Askerson vill i nuläget inte bemöta kritiken från Socialdemokraterna. Socialdemokraterna anser att revisorerna borde granska samtliga ordförandebeslut som Askerson fattat, något som nämnden inte vill gå med på enligt (S).

happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
2020_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

defacto_helsida
jul2021
connys_helsida
centrum_helsida2020
valsta-jul_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
stationshusen_out
mp-outsider
swedol_outsider
valsta_jul_outsider
jul_outsider
julmarknad_outsider
nrh