moderaterna_panorama
Matias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndenFoto: Pressbild
Marie Axelsson (S), oppositionsrådFoto: Pressbild

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

SVT Stockholm rapporterar på torsdagen om att Sigtuna kommuns agerande kring nyanlända som inte får lägenhet erbjuds boende någon annanstans. märsta.nu har flera gånger rapporterat om företeelsen som benämns som ”social dumpning”. En rapport från revisionsbyrån KPMG ska också ha bekräftat att det rör sig om social dumpning. Något som Mattias Askerson (M) inte vill kalla det.
– Vad är alternativet, är det förtur till nyanlända, det kommer jag aldrig att gå med på sa Askerson till SVT.

Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) anser att kommunens agerande är moderatpolitk när den är som sämst. Man borde kunna integrera och få de nyanlända i arbete på Arlanda eller inom logistik och service. Kommunen ska också ha anställt två personer som arbetar med att ordna boende åt de nyanlända, dock görs ingen uppföljning kring hur deras situation blivit. Enligt den så kallade Bosättningslagen har kommunen ansvar för nyanlända med uppehållstillstånd i två år, därefter måste de ordna sin egna bostadssituation och försörjning.

retro_helsida
liber_helsida
2020_helsida
helsida
mp_helsida_april
logistik_sigtuna_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Nya förskolebibliotek invigdes

Nyheter Växthuset och Silverskattens förskola i Steningehöjden har fått nya bibliotek: - Forskning visar att barn som tidigt möter högläsning får en rik språkutveckling och läsförmågan ökar, som i sin tur främjar barnens utbildning tidigt och på sikt, säger pedagogistan Susanne Sabo Andersson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
logistik_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
outsider