defacto_pan2020
Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Askerson: Fel att bortprioriterat Arlanda.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) är kritisk till att Miljöpartiet fått diktera vad som ska hända med Arlanda i framtiden.

fraga_liberalerna

På måndagen gavs besked från Swedavia att man inte går vidare med utbyggnaden av en ny Pir och bagaghanteringssystem. Planerna för en fjärde rullbana läggs också på is enligt Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden som hänvisar till Miljöpartiet.
– Jag blir arg av att se företrädare för Miljöpartiet stoltsera med att utbyggnaden av Arlanda stoppats. Det är ett hån mot flygets centrala roll för sammanhållning, tillgänglighet och tillväxt i hela Sverige, skriver Askerson på Facebook.

Askerson konstaterar att Arlanda drabbats mycket hårt av covid-19 samt att situationen är mycket ansträngd. Han menar att Arlanda kommer att ha en viktig roll för Sveriges väg ur krisen, det är dock något som Miljöpartiet blundar för när de ”dikterar villkoren för Arlanda”. Han kallar agerandet för skadligt:
– Om Regeringen och Miljöpartiet slutade med symbolpolitik och istället fokuserade på omstarten av Sveriges ekonomi skulle man inte bortprioritera Arlanda, fortsätter Askerson.

connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
helsida
manskold_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
kkdk_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

meko_outsider
outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
kkdk_outsider
manskold_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider