mote_sommar
Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Askerson: Fel att bortprioriterat Arlanda.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) är kritisk till att Miljöpartiet fått diktera vad som ska hända med Arlanda i framtiden.

centrum_artikel

På måndagen gavs besked från Swedavia att man inte går vidare med utbyggnaden av en ny Pir och bagaghanteringssystem. Planerna för en fjärde rullbana läggs också på is enligt Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden som hänvisar till Miljöpartiet.
– Jag blir arg av att se företrädare för Miljöpartiet stoltsera med att utbyggnaden av Arlanda stoppats. Det är ett hån mot flygets centrala roll för sammanhållning, tillgänglighet och tillväxt i hela Sverige, skriver Askerson på Facebook.

Askerson konstaterar att Arlanda drabbats mycket hårt av covid-19 samt att situationen är mycket ansträngd. Han menar att Arlanda kommer att ha en viktig roll för Sveriges väg ur krisen, det är dock något som Miljöpartiet blundar för när de ”dikterar villkoren för Arlanda”. Han kallar agerandet för skadligt:
– Om Regeringen och Miljöpartiet slutade med symbolpolitik och istället fokuserade på omstarten av Sveriges ekonomi skulle man inte bortprioritera Arlanda, fortsätter Askerson.

studeravidare_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

marina_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
connys_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
nrh