centrum_tvaar
Sveviaverket vid ArlandaFoto: Pressbild

Asfaltsverk vid Arlanda blir fossilfritt

Svevias asfaltsverk vid Arlanda är numera fossilfri efter ett lyckat projekt.

centrum_tvaar

Sedan i somras har Svevia drivit sina tre största asfaltsverk, bland annat vid Arlanda, på fossilfritt bränsle. Samtliga verk kommer nu att minska sina utsläpp av koldioxid med 95 procent per år.

På Svevias Arlandaverk tillverkas varm asfaltsmassa som under sommaren successivt konverteras så att förbränningen sker med BIO-olja. Produktionen kommer enbart att ske med restprodukter av tallbecksolja och MFA som är en restprodukt från industrier som använder vegetabilisk jungfrulig olja för tillverkning av exempelvis kosmetika, medicin och djurfoder.
– En del av investeringen bekostas av Naturvårdsverket med medel från det så kallade Klimatklivet. Resterande tar vi ur egen ficka. Vi tycker det är värt det. Vi vill ta vårt ansvar och dra vårt strå till stacken för mindre skadlig miljöpåverkan och en mer hållbar utveckling av vår bransch, berättar Lennart Eriksson, chef för tillverkning vid Svevia.

Svevia kommer att fortsätta se över olika möjligheter för att miljöoptimera verksamheten, bland annat genom energilösningar, transporter och kommande investeringar.

happyhomes_2019

Ny affär i hamn för Märsta Förenade

Näringsliv Märsta Förenade utökar samarbetet med Swerock och ska sköta ballasttransporter till Swerock: - För att kunna transportera det här krävs specialanpassade fordon, berättar Staffan Haglund, affärsområdeschef för bygg och anläggning på Märsta Förenade.

EXTRA

WE etablerar ännu en anläggning i Sigtuna

Näringsliv WE har tecknat avtal med Lidl om att etablera i deras nya fastighet i Sigtuna stadsängar 2020: - Med vår anläggning i Sigtuna stadsängar hoppas vi kunna erbjuda fler människor träning på sina villkor och bidra till ett friskare samhälle, säger grundarna av WE Niklas Wikegård och Jonas Eriksson i ett gemensamt uttalande.

ridskola_2019_helsida

MaskinExpo tillbaka i maj

Näringsliv MaskinExpo kommer tillbaka i vår efter ett års uppehåll: - 2017 års besökare uppskattade det nya, kompakta mässområdet så det har vi kvar, säger Carina Tegelberg, marknadschef för MaskinExpo.

sangensemble
bonava_helsida
sigtunavatten_standard
arlandagolf
defacto_helsida
icavalsta_semlor
karby_varme1

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

bonava_outsider
sh_oppet
karby2
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
defacto_outsider