luciakroning_sh
Sveviaverket vid ArlandaFoto: Pressbild

Asfaltsverk vid Arlanda blir fossilfritt

Svevias asfaltsverk vid Arlanda är numera fossilfri efter ett lyckat projekt.

oppethus_agy

Sedan i somras har Svevia drivit sina tre största asfaltsverk, bland annat vid Arlanda, på fossilfritt bränsle. Samtliga verk kommer nu att minska sina utsläpp av koldioxid med 95 procent per år.

På Svevias Arlandaverk tillverkas varm asfaltsmassa som under sommaren successivt konverteras så att förbränningen sker med BIO-olja. Produktionen kommer enbart att ske med restprodukter av tallbecksolja och MFA som är en restprodukt från industrier som använder vegetabilisk jungfrulig olja för tillverkning av exempelvis kosmetika, medicin och djurfoder.
– En del av investeringen bekostas av Naturvårdsverket med medel från det så kallade Klimatklivet. Resterande tar vi ur egen ficka. Vi tycker det är värt det. Vi vill ta vårt ansvar och dra vårt strå till stacken för mindre skadlig miljöpåverkan och en mer hållbar utveckling av vår bransch, berättar Lennart Eriksson, chef för tillverkning vid Svevia.

Svevia kommer att fortsätta se över olika möjligheter för att miljöoptimera verksamheten, bland annat genom energilösningar, transporter och kommande investeringar.

defacto_host2018
oppethus_agy

De vinner Ekomatutmaningen

Näringsliv Hotell Kristina och Stora Coop i Märsta vinner Ekoutmaningen 2018 för att ha det bästa ekologiska utbudet bland kommunens restauranger och butiker: - Jag är imponerad av den ambition företagen uppvisat och de konkreta förbättringar vi sett de senaste åren, säger Mathias Forsberg, Näringslivschef på Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

happy_homes_juli
sportfiskebanner2

Unga företagare tar plats på Julmarknaden

Näringsliv Nytt i årets julmarknad är att unga företagare kommer att ha en speciell plats att sälja sina varor på: -Många unga företagare och skolklasser kommer att delta och sälja allt från hembakade kakor och ekologiska tandborstar, till egenhändigt designade T-shirts. UF-företagarna får också möjlighet presentera sina olika produkter och projekt, säger Maria Sebnat Martin, projektledare för julmarknaden.

Nya VIP-lokaler på Arlanda

Näringsliv Arlanda VIP flyttar från Terminal 5 till 2 och får en yta på 2000 kvadratmeter: - Vi är glada att nu kunna erbjuda fler möjligheten att boka en VIP-upplevelse för att få den bästa starten på resan, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Hotellen ska bli plastfria till 2020

Näringsliv Hotellen inom Destination Sigtuna ska inom drygt ett års tid bli plastfria: - Vi är redan igång och första steget är att inventera engångsartiklar av plast och göra en nollmätning av våra partners plastförbrukning, säger Anna Lakmaker, tf VD på Destination Sigtuna.

Snart öppnar Subway

Näringsliv Subway startar upp restaurang i Märsta centrum innan månaden är slut: - Vi väljer att etablera i Märsta eftersom att vi tror på att konceptet Subway fungerar bra i Märsta, berättar franchisetagare Patrik Andersson.

sbrf_sep
colorama_vinter
skridskoskola
outsider
connys
sportfiske_banner
objekt2
objekt3
objekt4
nrh_lania
komvuxq3_4